Objevujte svět! Jaké aplikace a webové stránky vám v tom pomohou?
Ilustrační foto: Pexels

Objevujte svět! Jaké aplikace a webové stránky vám v tom pomohou?

28. 11. 2023

Cestování je jedním z nejskvělejších způsobům, jak trávit svůj volný čas. I do něj pronikají moderní technologie. Díky nim můžete cestovat jednodušeji nebo si z cest přivézt ty nejskvělejší zážitky. S čím vším vám mobilní aplikace a internetové stránky mohou pomoci?

Pomohou připravit plán dovolené

Asi první věc, kterou vás v souvislosti s cestováním napadne hledat na internetu, jsou informace o cílových destinacích. A uvažujete velmi správně. Na internetu skutečně existuje snad nepřeberné množství portálů zaměřených na cestování a v nich nedozírná záplava informací. Oproti tištěným průvodcům v nich najdete mnohem aktuálnější informace a navíc zdarma. Vždy se ale vyplatí podívat se, kdy byl ten který text na webu napsán. Zastarat totiž může i informace v on-line světě.

Pokud vám vyhovuje mít ve všem pořádek a chaos internetu vás nenaplňuje, můžete si zdarma stáhnout i řadu aplikací s informacemi o cestování. Všechny potřebné informace tak budete mít hned po ruce a pod jednou ikonou na displeji vašeho telefonu. Zde navíc oceníte i aplikace vyvinuté přímo na plánování dovolené. Ty vám umožní vytvořit přehledný itinerář včetně odkazů na konkrétní webové stránky.

Cestování ale nezačíná příletem do cílové destinace. Sem se musíte také nějak dostat, že? Pokud už ve vás klíčí otázka, kde hledat levné letenky, máme dobrou zprávu. I zde pomohou webové stránky a aplikace. Jmenují se srovnávače letenek a ty kvalitní fungují jako internetová stránka i aplikace do telefonu. V obou případech po několika rychlých a intuitivních krocích získáte přístup ke kompletní nabídce všech leteckých společností, které lety do vaší vysněné destinace nabízejí. A nejen to. Můžete je tu rovnou i zakoupit. Top srovnávače, jako je eSky.cz, nabízejí i možnost odložené platby nebo platby na splátky. A ani to není vše. Seženete tu i ubytování, které si opět vyberete z téměř nekonečné nabídky. Dobrý srovnávač letenek při cestování pomůže opravdu hodně.

Díky nim se neztratíte

objevujte-svet-jake-aplikace-a-webove-stranky-vam-v-tom-pomohou3.jpg

Představte si, že jste právě využili letenky do Dubaje a ocitli jste se před jedním z nejrušnějších letišť světa a zároveň na úplně neznámém místě. Ale klid, máte s sebou chytrý telefon a v něm některou mapovou aplikaci. Ty jsou dnes mnohem více než jen obrázky ulic. Moderní navigační nástroje, jako například Google Maps, vám umožňují plánovat trasy, sledovat dopravní situaci a objevovat okolní zajímavosti. Mnohé z nich nabízejí také funkci offline map pro případy, kdy se potřebujete obejít bez internetového připojení.

Některé mapové aplikace navíc poskytují i virtuální prohlídky zajímavých míst. To je skvělý způsob, jak si už před cestou prohlédnout lokality, kam byste se chtěli doopravdy podívat. Tato funkce umožňuje detailnější plánování a lepší představu o prostředí, do kterého zamíříte.

Jazyková bariéra už neexistuje

Vraťme se zpátky do naší inscenované situace v Dubaji. Leckdo by se asi zalekl jazykové bariéry a toho, že se nedomluví. I tyto problémy už s telefonem v ruce vyřešíte levou zadní. Kdo se rád připravuje a učí novým věcem, určitě využije jazykové aplikace jako Duolingo nebo Babbel. Tyto aplikace nabízejí lekce v mnoha jazycích a pomáhají se základními frázemi. To usnadní komunikaci ve vaší cílové destinaci.

Můžeme jít ale ještě dále. Existují už dokonce i aplikace, které vám přeloží psaný nebo mluvený text. Stačí nahrát nebo vyfotit text, a aplikace vám poskytne překlad. Toto dovede to například i Google překladač.

Nezaskočí vás ani počasí

objevujte-svet-jake-aplikace-a-webove-stranky-vam-v-tom-pomohou2.jpg

Přes mobilní aplikaci si nemusíte zajistit jen letenky a ubytování, ale i to, abyste nezmokly. Dobré počasí tedy přes ni neobjednáte, ale vyhnout se tomu špatnému už umožní. Využít můžete aplikace s předpovědí počasí nebo například ty s aktuálními snímky ze srážkových radarů. Déšť nebo sněžení vás tak už nikdy nezaskočí.

A když vyjde počasí, určitě využijete aplikace pro fotografování a sdílení obrázků. Ty vám umožní nejen zachytit své dojmy z cestování, ale i je sdílet s ostatními. To může být skvělý způsob, jak si pamatovat své dobrodružství a inspirovat ostatní cestovatele. A je vlastně úplně jedno, jestli k těmto účelům využijete Instagram nebo některou aplikaci, která současně nefunguje jako sociální síť.

Celkově vzato tak internetové stránky a mobilní aplikace pomohou dovolenou nejen naplánovat, ale i si ji užít a zážitky z ní uchovat na hodně hodně dlouho. Tak je zkuste.

cestování internet technologie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.