Kde hledat levné letenky?
Zdroj foto: FabrikaSimf /Shutterstock

Kde hledat levné letenky?

19. 7. 2022

Rádi byste letěli za hubičku, ale marně bloumáte, kde takovou letenku za kačku najít? Pojďme se podívat na tři nejosvědčenější cesty k nalezení levné letenky.

Například levná letenka Barcelona se dá najít hned několika různými způsoby.

Online srovnávače

Nejoblíbenější variantou mezi cestovateli jsou online srovnávací portály letenek. Pracují s daty většiny leteckých společností a mohou vám tak ukázat, která pro vaší cestu bude ta nejlevnější.

Takových portálů už funguje jenom v Česku desítky a není jednoduché se mezi nimi vyznat. Hodit se vám bude zejména v případě, že víte vaší cílovou destinaci, ale váháte nad datem a opačně. Na hlavní stránce většinou funguje klasické vyhledávání, kde si zvolíte odkud, kam chcete letět, termín odletu, návratu a samozřejmě počet cestujících osob. Funkcí Vyhledat lety se vám seřadí ty nejvýhodnější nabídky.

Na trase Praha Barcelona letenky vyhledá od všech leteckých společností, které v daném termínů nabízejí lety a splňují vaše kritéria.

Pojďme se podívat na ty největší srovnávací portály na českém internetu.

 

Kiwi

Jednička na českém trhu je startup Kiwi. Moderní a uživatelsky přívětivý web je radost používat. Poradí i v případě, pokud nevíte kam letět. Do filtrů destinace lze totiž zadat hodnotu “kamkoliv”.

Skyscanner

Velké množství filtrů nabízí portál Skyscanner. Ekologický aktivista jistě ocení, že lze hledat lety i dle emisní kontroly CO2. Trochu mrzuté je, že vás Skyscanner při nákupu letenek přesměruje na cizí weby. Na nich je dobré být obezřetný.

eSky

Na tomto českém portále můžete hledat a srovnávat nejen lety, ale také pojištění či ubytování. Zkrátka ideální možnost kombinace pro plánování dovolené.

Pelikán

Velmi dlouho už na českém internetu funguje portál Pelikán. Konkrétně od roku 2006. Mezi hlavní výhody patří homepage nadupaná akčními nabídkami. Pelikán se nebojí prodávat letenky napřímo. I to je důvod, proč disponuje větším množstvím negativních recenzí. Zejména zrušení letu bývá problém.

Letuška

Jako dělaný pro nerozhodné cestovatele je portál Letuška. Spousty last minute nabídek, akčních letenek a možnost vyhledat lety kamkoliv. Ostatních filtrů je však pomálu a dle mnohých recenzí pořídíte jinde levněji.

Mezi další významné české hráče mezi letenkovými srovnávači patří: studentagency.cz, momondo.cz, AZair.cz, kayak.com či letenky.cz

Letecké společnosti

Stále platí zlaté pravidlo, že ty nejlevnější nabídky najdete na oficiálních stránkách leteckých společností. Nevýhodou je, že tímto způsobem hledání budete muset navštívit vícero stránek s různými systémy.

Nejlepší řešení je, být u vybraných nízkonákladových společností registrovaným uživatelem, odebírat newsletter a mít zapnuté notifikace na vybrané lety.

Mezi nejlevnější letecké společnosti, které se vyplatí sledovat patří v Česku zejména Ryanair, Wizz Air popřípadě Vueling.

Cestovatelské blogy

Pro větší přehled můžete sledovat i cestovatelské weby, které na levné nabídky ve svých článcích upozorňují. 

Mezi ty nejpopulárnější patří například honzovyletenky.cz, akcniletenky.com nebo cestujlevne.com.

Na upozornění na akční nabídky můžete narazit také na sociálních sítích. Zejména facebookové skupiny Levné letenky, Cestolidi, Levné letenky a cestování nebo TOP letenky bývají dobrou studnicí inspirace.

 

 

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...