Seniorské čtení v parku
Fotografie Věra Ježková a Jan Zelenka

Seniorské čtení v parku

4. 9. 2023

Tak jako každý rok, proběhla v Litoměřicích v pátek 1. září opět celostátní akce – Města čtou. Náš Klub tvůrčího psaní Lipen se této akce účastní pravidelně od samého jejího počátku.

Letos se tato akce, již tradičně, uskutečnila v příjemném prostředí parku U Hvězdárny. Šest členů klubu zde posluchačům četlo něco ze své tvorby. Každý z nás měl, vzhledem k časovému omezení, možnost přečíst své dva příspěvky. Já jsem přečetl dva články ze svých dvou cestopisů – Snítka olivy ze Země zaslíbené a Středomořský kaleidoskop. Počasí bylo příjemné, diváci nechyběli a já i moji kolegové jsme byli rádi, že můžeme něco ze své tvorby divákům prezentovat.

 

Byl jsem moc rád, že se této akce zúčastnila i Věrka Ježková, která byla u mne na návštěvě, a to nejen jako posluchačka, ale i fotografka.

Po ukončení našeho čtení akce Města čtou, která byla pod patronací Městské knihovny K. H. Máchy, pokračovala dalším programem, ale my jsme se, ještě s několika klubovými přáteli, uchýlili do parkové kavárničky Fér kafé. Tam na nás čekalo milé překvapení. Jak bílé, tak i červené rozlévané víno bylo cenově nejvýhodnější z celých Litoměřic. Rádi jsme této nabídky využili.

 

V září se uskuteční ještě jedna literární akce. Knižní festival, který proběhne v prostorách městské knihovny. Ale o tom až příště.

 

 

knihy kultura
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.