Stačí si najít místo
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Stačí si najít místo

30. 5. 2023

Věřte nevěřte, ale opravdu je to tak. Je sobota dopoledne, venku je krásně a já cítím, že dnes odpoledne nebude zahrada, ale výlet.  No jo výlet, ale kam?

Chtěla jsem někam, kde by byla i voda. Kolem města to máme už několikrát prošlé, Miladu jsem taky zavrhla. Kdo hledá, najde a to se stalo i nám. Objevili jsme nedaleko města v Povrlech přehradu, a kdyby jednu, ale hned dvě. Malou nádrž, která pod hrází teče do té velké a bylo rozhodnuto.

Povrly jsou menší obec, do které se odbočuje po děčínské silnici. Nachází se na levém břehu Labe přes které jezdí přívoz do Velkého Března a zpět a žije zde přibližně 2300 obyvatel. První písemná zmínka o této vsi pochází z r. 1186, půl západně od obce se nachází přírodní rezervace Kozí vrch.  U přehrady najdete i místní koupaliště s chatkami, kde se lze ubytovat. V těchto dnech se bude koupaliště otevírat pro veřejnost. Něco více o obci lze najít na Wikipedii, ale o přehradě jsem tam nic neobjevila.

Ono to ani nebylo zapotřebí, tentokrát jsme tam trefili na první dobrou. Jede se z Povrlů přes koleje podél Královského potoka a ten nás spolehlivě dovedl až ke koupališti i k oběma nádržím. Byli jsme jak v Jiříkově vidění. Všude kolem kopce ve kterých byly domy a chaty, zelená převládala, ale v zahradách kvetly i krásné květiny. Stačí přejít první hráz a octnete se v nádherné skoro pohádkové přírodě. Další výhodou bylo, že tu nebylo moc lidí, našlo se i pár otužilců.

K něčemu se přiznám. Tato procházka mi udělala náramně dobře. Připadala jsem si jako v pohádce a chmury zmizely mávnutím kouzelného proutku. Takhle krásně jsem se už docela dlouho necítila. Příroda je opravdu mocná čarodějka, pokud někoho popadne chandra, stačí si najít cíl a bez okolků se do ní vydat, je jedno kam. Pojďte se se mnou projít kolem vody a zeleně. Přeji všem krásné léto.

Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...