Investovat do nemovitostí lze i s malou částkou. Nyní i s bonusem Renta Plus
Jedna z nemovitostí TESLA investiční společnosti

Investovat do nemovitostí lze i s malou částkou. Nyní i s bonusem Renta Plus

13. 2. 2023

Každý, kdo má nějaké volné finance a chce je zhodnotit mimo bankovní produkty, tak se automaticky stává investorem. Investory můžeme celkem snadno rozdělit do tří kategorií. Zkušený investor s velmi bohatými zkušenostmi, investory s víceletými zkušenostmi do pár produktů a na ty kteří začínají investovat. 

Nejste úplně odborník na investice? Nevadí, že vše ještě neznáte a stále se učíte. Rádi Vám se vším poradíme, protože každý nemusí být odborník na všechno. Proto i pro Vás máme investiční účet, kde si jednoduše a lépe zhodnotíte své peníze. Stejně tak, jak si odkládáte peníze ve své bance na spořicí účet nebo stavební spoření, můžete využívat výhody fondu Realita. Právě pro Vás je ideální investice do nemovitostí, kde máte možnost pravidelně nebo nepravidelně investovat menší částky nebo jednorázově odkládat své větší peníze a mít k nim neustálý přístup. 

Každý by si měl nejdříve zjistit, do čeho investuje a jaká jsou rizika investice.

Každý investor by měl mít tzv. konzervativní složku finančního portfolia. To si můžete představit jako spořící účet, termínovaný vklad nebo nemovitost. Bohužel, hodně lidí lákají dluhopisy a akcie, kde vidí vysoký výnos, ale už nevnímají s tím související rizika a to, že mohou ztratit část nebo dokonce celou svojí investici.

Pokud se rozhodnete investovat do nemovitostí, okamžitě se naskytnou dvě varianty. Koupit si vlastní nemovitost, kterou budete pronajímat nebo jsou zde nemovitostní fondy.

Vlastní nemovitost je jen moje a zisk je jen můj. Bohužel, je zde spousta ale! Pořizovací cena (několik milionů = většinou hypotéka), správa nemovitosti (náklady na opravy, daně, …), shánění nájemníka a komunikace s ním (v nejhorším případě vymáhání nezapl. nájmu, vystěhování = dluh). V případě náhlé potřeby peněz musíte nemovitost prodat, a to nějakou dobu trvá. Ta nejdůležitější věc, co mě v takovémto případě omezuje, je čas.

Nemovitostní fond má výhodu v tom, že si nevybíráte nemovitosti, do kterých se investuje, vybírají je za Vás odborníci. Nemáte žádné starosti s nemovitostí, výběrem nájmů, atd.. O to vše se stará správce Vaší investice (správce fondu = investiční společnost), který se hlavně snaží zhodnocovat investorům peníze. V případě Vaší potřeby peněz fond rychle vyplácí peníze klientům (většinou 30 dní). Investor investuje a investiční společnost za Vaše peníze nakupuje, pronajímá komerční nemovitosti. Na vše dohlíží depozitář a kontroluje ČNB podobně jako v bance. To znamená, že Vaše finance jsou relativně v bezpečí. Dalším pozitivním prvkem je, že jste podílník u všech nemovitostí fondu, a to už od malé investice např. od 500 Kč, ale můžete investovat třeba 50 milionu. To vše záleží na Vás. Protože skvělých zpráv není nikdy dost, tak se TESLA investiční společnost rozhodla odstartovat nový rok 2023 bonusovou akcí Renta Plus, která nabízí navíc 1 % k ročnímu výnosu. To znamená, že si můžete snadno zvýšit svůj roční výnos.

 

TESLA investiční společnost je správcem nemovitostního fondu Realita. Fond REALITA (otevřený podílový nemovitostní fond) tvoří všichni investoři, kteří mají aktivní investiční účet. Fond má v majetku 27 nemovitostí jako jsou např. Lázeňský komplex, Alzheimer centrum, BILLA supermarket nebo datové centrum společnosti Vodafone (https://www.teslainvest.cz/nemovitosti/). 

investice peníze
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.