Favoritem letní dovolené
je zatím Řecko a Turecko

Favoritem letní dovolené
je zatím Řecko a Turecko

12. 1. 2013

Mezi dopředu zakoupenými letními dovolenými (first minute) se největší popularitě těší Řecko, letošní novinkou je Albánie. Za pobyt u moře plánují lidé utratit v průměru 14 600 korun na osobu.

Podle údajů největšího domácího prodejce zájezdů – agentury Invia.cz – vzrostl zájem o letní zájezdy na rok 2013 proti stejnému období loňského roku o necelou čtvrtinu. Mezi pětici nejpopulárnějších destinací pro nákup letní dovolené s předstihem tradičně patří Řecko, Turecko, Bulharsko, Tunisko a Itálie. Poptávka po těchto zemích tvoří 64 procent z celkového prodeje first minute zájezdů.

„Češi se na letní dovolenou rádi vracejí do oblíbených a vyzkoušených letovisek, proto se seznam nejvyhledávanějších destinací příliš nemění. Přesto jsme zaznamenali i nové trendy. Letos registrujeme například o 190 procent vyšší poptávku po dovolené na Kypru než loni,“ sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.cz.

Zvýšený zájem o ostrovní stát si vysvětluje letos nově zařazenými hotely do seznamů možného ubytování v severním Kypru a také v Albánii. „Zde se turistika teprve rozjíždí a ceny jsou proto velmi příznivé. Lidé mohou letos vybírat i z širší nabídky hotelů v Portugalsku, Sardinii a ve španělské lokalitě Mar Menor,“ doplnil Tůma.

Zájezdy na letní sezónu v režimu first minute mohou lidé pořizovat až do konce března 2013. „Při nákupu first minute běžně platí, že čím dříve pobyt zakoupíte, tím více můžete ušetřit. Některé cestovní kanceláře totiž výši nabízené slevy postupně snižují. Případně rozdělují slevy podle vybraných termínů či hotelů a ty nejvýhodnější nabídky jsou přirozeně brzy vyprodány,“ vysvětlil Michal Tůma s tím, že by se lidé při výběru zájezdu měli navíc zajímat také o bonusové bezplatné služby. „V letošní sezoně mají turisté u vybraných pobytů například možnost změnit termín i lokalitu ještě týden před odletem,“ zakončil.

Invia.cz je internetový autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu.

cestování dovolená
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.