Léčba smíchem umí zázraky
Ilustrační foto: Pixabay

Léčba smíchem umí zázraky

25. 5. 2022

Léčba smíchem prý opravdu funguje. Smích vás zbaví negativní energie, zbaví vás hněvu, zloby, smutku i deprese. Odborníci prokázali, že smích napomáhá při léčbě migrény, astmatu, kožních onemocnění.

Léčba smíchem prý posiluje imunitu, zlepšuje stav pleti, prospívá plicím a srdci a zkvalitňuje mezilidské vztahy. Smích zlepšuje paměť a činnost mozku. Smích pomáhá při hubnutí a pomáhá zvládat stres.

Tak toto všechno jsem se dozvěděla od odborníků. Dost mě zaujalo, že smích zlepšuje paměť. Mám poslední dobou pocit, že to s mojí pamětí není zrovna nejlepší. Jdu pro něco do kuchyňky a než tam dojdu, tak zapomenu, pro co jsem šla. Zkusila jsem se tomu zasmát, ale stejně jsem si nevzpomněla.

Smích se prý musí trénovat a k tomu tedy používat přátele, kteří se umí smát. Neznám. Moji přátelé mají tolik starostí, že mají blíž k pláči, než k smíchu. Zkusila jsem se jejich starostem zasmát a od té doby si myslí, že nejsem normální. Žiji sama se psem a je pravda, že někdy mě ten můj pejsek rozesměje. Asi to ale nestačí, protože moji paměť to moc nezlepšuje.

Pak mě také hodně zaujalo, že když se budu smát, tak prý zhubnu. No hurá, žádná dieta, jenom každodenní smích. Pokud tedy nemám smějící se protějšek, mám se smát sama na sebe do zrcadla. No, je pravda, že když ráno vstanu a podívám se do zrcadla, tak mi do smíchu moc není. Zkouším se na sebe alespoň usmívat, ale asi to nestačí, protože nehubnu.

Smích je prý tajemství šťastného života. Vtip je v tom, že tak moc šťastný život nemám. Zkouším se na ulici usmívat na lidi, ale oni můj smích chápou jako vysmívání. Asi za chvíli nebudu mít žádné přátele a potom se opravdu nebudu smát vůbec.

Tak nevím, znáte někoho, kdo by se chtěl se mnou smát?

 

glosa psychika životní postoj
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.