Já a moře - láska na první pohled
Ilustrační foto: Pixabay

Já a moře - láska na první pohled

30. 4. 2022

Tak jsem se dlouho rozmýšlela, jestli se mám zúčastnit této soutěže. Pak jsem si řekla, že to zkusím, protože já a moře jsme již dlouho kamarádi, je to už neuvěřitelných 25 let, co jsem ho poprvé spatřila na vlastní oči a hned jsem věděla, že to není naposledy. Když jsem před skoro 10 lety přišla na portál i60, tak jsem moje zážitky "od moře" popisovala v různých povídkách a básničkách. Jsem tak trochu vyčerpaná, ale moje láska k moři je tak silná, že by byla škoda se o ní nezmínit, snad i moře mi dá za pravdu. Vím, že už se nikdy osobně nepotkáme, je to škoda, ale nedá se nic dělat.

Tak tedy, poprvé jsem ho spatřila na krásné pláži v Rimini, velice mě očarovalo, a také okouzlilo. Z Rimini jsme pak pokračovali vlakem na jih Itálie, kde jsme trávili další část dovolené. Jónské moře mě trochu zklamalo, mělo jinou barvu než v Rimini, bylo drsnější a také studenější. Celkový pobyt se ale povedl, a já byla celkem spokojená.

Pak přišlo na řadu Chorvatsko, moje srdeční záležitost v mnoha ohledech, to je moře, které mi skutečně sedí, je hřejivé a přátelské. Ohromila mě města i městečka, kamenné domy, příjemní lidé a celková atmosféra. U Jadranu jsme byli 7krát, a není, nač si stěžovat. Můj zdravý muž tam 3krát onemocněl, a tak jsme se museli smířit s tím, že¨moře prostě už neuvidíme. Velká škoda.

Ještě se vrátím k moři Středozemnímu, poprvé to bylo Španělsko, podruhé Turecko, obě země se mi líbily, s mořem to bylo trochu jinak, ve Španělsku voda studená, i špatný vlez do ní. V Turecku to bylo primové, dobrý vlez do vody a voda velice teplá, jen ty velké vlny nám to trochu kazily. Ve Španělsku i v Turecku bylo jinak velice příjemně, ráda na to vzpomínám.

Moje jednička je ale Chorvatsko a jeho Jadran, zamilovaná do moře jsem ale pořád, do toho teplého, ale i do bouřlivého, z kterého mám velký respekt.

Moře, lásko moje,
už se nepotkáme,
důležité ale je,
že se dobře známe...!

 

Chorvatsko Jarní soutěžení 2022 moře
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.