Nové koště dobře mete
Ilustrační foto: Pixabay

Nové koště dobře mete

29. 10. 2021

Tak na radu Hanky Rypáčkové, Aničky Potůčkové, Julie Vargové a Marie Měchurové jsem se rozhodla flintu v žitě nechat a chci v soutěži ještě pokračovat a napsat článek na přísloví: "Nové koště dobře mete."

Toto přísloví dříve platilo na každého, kdo nastoupil nově do zaměstnání, ze začátku se pracovat hodně snažil a posléze na tu práci začal kašlat. Teď každý, kdo má práci, si jí váží a mete co nejlépe.

Já toto přísloví trochu změním na něco úplně praktického. Vlastnila jsem koště, ještě poctivě dělané a tedy bytelné. Sloužilo úžasně. Co já jsem s ním vymetla špíny a asi bych vymetala tu špínu dál, ale koště zmizelo. Já jsem ho totiž zapomněla stát u domovních dveří a někomu se líbilo tak, že si ho odnesl a nebo na něm odletěla nějaká čarodějnice.

Nezbylo mi, než si jít koupit koště nové. Koště bylo velmi hezké a mělo krásně modré štětiny. Jaké však bylo moje překvapení, když po prvním zametání opustila koště polovina těch krásných štětin.

Zkusila jsem, jestli koště není v záruce, a šla ho reklamovat. Narazila jsem a bylo mi řečeno, že bůhví, co jsem s tím koštětem metla. No bůhví jsem nemetla, metla jsem jen obyčejný prach. A na koštěti žádný návod, co s ním mám zametat, nebyl. Prach teď zůstává na svém místě a já hledám šikovného soukromého podnikatele, který ještě koště vyrábí po staru.

A tak nevím. Myslíte, že toto přísloví ještě platí?

Můj příběh Podzimní soutěžení 2021
Hodnocení:
(4.8 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.