Setkání Íčkařů v Řevnicích se blíží
Nádraží Řevnice. FOTO: Martin Kacetl, commons.wikimedia.org

Setkání Íčkařů v Řevnicích se blíží

17. 9. 2021

Už se to blíží. Do setkání příznivců portálu i60 zbývá jen pár dní. Objednali jsme docela hezké počasí, takže procházkám, výletům a veselí nic nebrání!

Jak se do kempu dostanete?

Pro ty, kdo pojedou autem, stačí vepsat do navigací heslo Kemp Řevnice, na všech dostupných mapách by se mělo místo automaticky zobrazit. Kemp leží na levém břehu Berounky (ve směru toku řeky), takže z centra Řevnic je nutné přejet most.

Většina návštěvníků přijede vlakem ze směru Praha. Po výstupu z nádraží se dáte doprava, projdete kolem místního pivovaru (lze se občerstvit vynikajícím mokem) a po cca tři sta metrech přejdete přes železniční přejezd na most přes Berounku. Za mostem půjdete rovně po málo frekventované cestě, kemp leží cca 200 metrů od mostu na levé straně.

Zde je mapa - cesta z nádraží do kempu:

mapa_revnice.png

V případě, že bude chtít někdo od nádraží odvézt autem, není problém, zavolejte na číslo 603242494, přijedeme pro vás.

Kdy a kde se ubytovat

V kempu budeme na vás čekat cca od 14.00 hodin. Ti, kdož přijedou již v dopoledních hodinách, se budou v bistru ptát na pana Štefana Oršoše, což je provozovatel kempu a ten vás zavede do chatek. Auta bude možné parkovat přímo v areálu kempu.

Chatky jsou všechny stejné, takže není nutné snažit se vybrat tu nejlepší :-), ideálně je ubytovat se dle rozpisu, který jsme v komentářích uvedli u úvodního článku. K dispozici budou v chatkách i přímotopy pro případ, že by někomu bylo v noci chladno.

Kde se stravovat

Přímo v kempu provozuje majitel malé bistro, které nabízí speciality indické a thajské kuchyně. Jídlo je vynikající, doporučujeme vyzkoušet. Pro dvojici stačí i jedna porce, která je poměrně velká a dá se tak ušetřit :-). V bistru se čepuje pivo, na chuť si přijdou i milovníci vína či domácích limonád. Obchůdky s potraviny, kavárny, cukrárny a restaurace jsou pak na náměstí Řevnic, které je vzdáleno od kempu asi kilometr. Tam je možné se najíst a nakoupit si něco i k snídani. Potraviny lze uchovat buď v malých lednicích, které jsou v chatkách, anebo ve společenské místnosti, kde je i větší kuchyně, takže tam je možné si i něco uvařit.

Jak jsme uvedli, v ceně ubytování je občerstvení ve středu večer, kdy počítáme s malou oslavou desetiletého výročí portálu i60.

Co budeme dělat

Program akce, která se koná pod záštitou portálů i60.cz a Vdovyvdovam.cz, platí tak, jak jsme uvedli v našem úvodním článku. Tedy v úterý večer je "volná zábava", doporučujeme procházku na náměstí Řevnic, které je moc hezké, návštěvu místních cukráren či dvou minipivovarů, kde se dá hezky posedět, ale i dát si nějakou dobrůtku k pivku.

Ve středu nás čeká vycházka na Skalku. Z Řevnic vás po skupinách odvezeme autem na parkoviště, odkud vede nenáročná turistická stezka na Skalku, což je krásné vyhlídkové místo nad Mníškem pod Brdy. Odtud je možné sestoupit zpět do Řevnic, anebo vydat se cca dva kilometry dolů do Mníšku a prohlédnout si místní zámek. Případně, kdo by měl zájem o větší túru, je možné podniknout okruřní cestu po stezce kolem Řevnic, která je dlouhá cca 8 kilometrů. Ve čtvrtek dopoledne nás čeká geologická vycházka v Karlštejně, odpoledne pak prohlídka hradu.

Pokud jsme někoho dalšího nalákali až nyní, můžete se přihlásit. Volná je ještě jedna maringotka pro čtyři osoby.

Takže v úterý na viděnou!

 

 

 

 

 

čtenáři i60.cz
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...