Fotoreportáž: Setkání v Hradci Králové
Foto: autorka

Fotoreportáž: Setkání v Hradci Králové

15. 9. 2021

Když se na íčku objevila zpráva o připravovaném setkání v Hradci Králové, hned jsem měla jasno. Pokud zdraví dovolí, pojedu. A jela jsem.

Poznávat historii i současnost města na soutoku Orlice a Labe přijela Dana z Pardubic s kamarádkou a s kamarádkou přijela i Alena z Roudnice. V deset hodin začalo putování bývalým královským městem. Vlaďka nás upozorňovala na významné stavby a přibližovala jejich historii. Poznávání nám zpestřila „bojovkou“. Hledaly jsme znak města. A to bylo radosti, když jsme lva s géčkem objevily.

Prvním cílem bylo historické centrum města /Velké náměstí/ a výstup na Bílou věž. Lituji, že jsem neviděla město z výšky 72 metrů a musela oželet pohled na vrcholy Krkonoš a Orlických hor. Ale výstup / 226 schodů/ bych nezvládla. Dalším bodem programu byl oběd. Na náměstí je restaurací jako máku, ale my zoufale hledaly tu nejvhodnější. Teprve v páté jsme zakotvily. Po obědě se rozloučily holky z Pardubic a ve čtyřech jsme pokračovaly v poznávání města. Z náměstí jsme sestoupily na Jižní terasy /označované jako terasy Jana Otčenáška/, přes Jiráskovy sady došly k soutoku Orlice a Labe a obdivovaly stavbu vodní elektrárny Hučák. A posledním bodem programu bylo krátké posezení při kávičce.

Velký dík patří Vlaďce za přípravu zdařilé akce, skvělé průvodcování a velkou trpělivost. Tu totiž potřebovala, když Alena a já jsme cvakaly a cvakaly.

Z výletu do Hradce Králové jsem připravila fotoreportáž. Zvu vás na krátkou procházku a snad se mnou budete souhlasit, že jsme prožily krásný letní den v režii sympatické íčkařky Vlaďky..   

cestování Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.