Lečo - letní rychlovka
FOTO: autorka

Lečo - letní rychlovka

9. 9. 2021

Co jsem si vypěstovala, ráda jím, konzervuji a také rozdávám. Po sběru zralých rajčat a paprik si připravíme lečo.

Pod pergolou si vše nakrájím, papriky na proužky, rajské tak na čtvrky, 1 cibuli, 2 stroužky česneku na kostičky, slaninu a jdeme vařit.

V pánvi si připravím základ na lečo:

1 lžíci sádla (domácího), slaninu, cibuli, česnek a krájené papriky lehce zpěníme, sůl, pepř.

Jelikož mám více rajčat, tak je nechám krátce projít varem v další nádobě. Část jich dám do základu, přidám jedno vajíčko do středu, aby se srazilo, už moc nemíchám. Mám totiž ráda po dně tu šťávu.

A bonus nakonec:

Čerstvé domácí škvarky se solí a k tomu "gambáče".

Přeji dobrou chuť!

 

gastronomie recepty
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.