Malý tip na výlet: zámek Libochovice
Foto autorka

Malý tip na výlet: zámek Libochovice

18. 6. 2021

Tu neděli, po prohlídce Levandulové zahrady Anette, jsme se při cestě k dceři do Dolánek ještě na krátkou návštěvu zastavili v Libochovicích. Chtěla jsem si vyfotit místní barokní zámek. Tuto kulturní památku nemusím určitě nikomu představovat.  Pro jistotu vám přece jen pár informací  sdělím.

Libochovice jsou menší město, ležící převážně na levé straně řeky Ohře v Litoměřickém okrese. Známou kulturní památkou tohoto města je Barokní zámek Libochovice. Postaven byl  v 17. století na zbytcích gotické tvrze v části Dolního Poohří v Českém středohoří. Přilehlá zámecká zahrada se skleníkem je moc hezká. Jednou ze zajímavostí tohoto zámku je, že se zde roku 1787 narodil lékař Jan Evangelista Purkyně. Více informací najdete ve Wikipedii.

Je to už spousta let, kdy jsem tuto památku navštívila jaksi povinně se zaměstnavatelem, bylo to na podzim a bylo chladno. Tentokrát jsem si, bez připomínek nadřízeného, svobodně a v teple prohlédla to, co jsem chtěla vidět. Podruhé jsem tu byla s dcerou na výstavě bonsají. Cestou do Dolánek jsme trochu kufrovali, což je u nás normální jev, málem jsme způsobili havárii, když jsem chtěla zastavit na focení. Naštěstí konec dobrý, všechno dobré, dostali jsme se na tu správnou silnici, v Doksanech koupili obrovské jahody a zdárně přistáli v Dolánkách. Teď mi došlo, že jsem vás pozvala na malý tip, ale jedná se v podstatě o velký tip, protože zámek se zahradou a okolím je všechno, jen ne malý.

Zvu vás na malou fotografickou prohlídku okolí Libochovického zámku. My jsme do interiéru zámku z časových důvodů nešli. Pokud budete mít cestu kolem, určitě se tu zastavte, je na co se dívat. Přeji všem letní pohodu a spoustu zážitků.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...