Fotoreportáž. Málkova vyhlídka
Foto autorka

Fotoreportáž. Málkova vyhlídka

1. 6. 2021

Je sobota 29.5.21, jsme po dobrém obědě, mraky se zase honí po obloze a my přemýšlíme, jestli pojedeme na zahradu, nebo na výlet. Ano, uhádli jste, vyhrál výlet. Od dcery jsme dostali tip na vloni otevřenou Málkovu vyhlídku, nacházející se někde v Krásném Březně a s odkazem na mapu. Hledání v mapách je naše „silná stránka“, takže jsme to našli, vyjeli a zaparkovali auto co nejdále od cíle našeho výletu. Ano, šli jsme správně, ale pro jistotu jsme oslovili ještě pár hodných lidí. Nemám ráda kopce a logické je, že vyhlídka na kopci bude, a byla.

Vyhlídka se nachází na pomezí mezi Krásným Březnem a Neštěmicemi na čedičovém vrchu zvaném Krebsův vrch, aneb Kanon, protože tvarem připomíná kanón. V průběhu druhé světové války zde byl vybudován skrz celý masív protiletecký kryt. Vyhlídka byla pojmenována po nadšeném turistovi Františku Málkovi, narozeném v r. 1940 v Kostomlatech n/L, zemřel v r. 2017 v Ústí n/L. Na jeho počest byla v září 2020 otevřena Málkova vyhlídka. Informace jsem čerpala na netu.

Cesta na vrchol vede zahrádkářskou kolonií, zelená barva je všude kolem, ptáci zpívají, občas na nás za vraty vyskočil pes, zkrátka idyla, jak se patří. Konečně jsme se došourali na vrchol. Zjištění, že se v podstatě dá vyjet až k vyhlídce, jsem radši přešla mávnutím ruky. Alespoň jsme udělali něco pro své zdraví. Můžu vás ujistit, že moje srdce fotografa zaplesalo. Pohled shora je opravdu krásný, trochu to kazila zakalená voda v Labi, ale to nevadilo.

Zvu vás na malou procházku další objevenou částí Ústecka. Možná naše město není zrovna vzorem měst, ale okolí máme opravdu krásné a stojí za návštěvu. Přeji nám všem hezké léto bez zákazů a příkazů.

fotografování Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...