Místo, kam se ráda vracím - Šumava
Foto: autorka

Místo, kam se ráda vracím - Šumava

25. 5. 2021

Nedá mi to a ještě vytvářím jeden malý článek, a to ke chvále Šumavy. Je nádherná a člověk by musel mít křídla, aby viděl všechna krásná místa, kterými oplývá.

Vracím se ráda na Volarsko, odkud jezdí vláček do krásných míst, jako je Vimperk, Prachatice, Kubova Huť, Stožec a j. Ubytování ve Volarech je skvělé v hotelu Bobík, ve kterém přebýváme moc rádi. Můžete si dopřát i konopné koupele, či masáže, až se vrátíte rozlámaní z nějakého kopce. Ve Volarech je i městský krytý bazén, v kterém se dá dobře relaxovat. Ubytovat se lze i v některém penzionu, vždyť právě ten turistický ruch přispívá k obživě této krajiny. 

Když jsme zajeli vláčkem do Vimperka, měli jsme smůlu, zámek se opravoval, uvidíme, zda už je otevřený. Vimperk je děsně do kopce, ale plný romantických zákoutí a zeleně. Také jsme zajeli do Stožce, kde je velké Infocentrum i s promítáním a na březích Vltavy je opravdu hodně živo. Mladí se plaví, přijíždějí na motorkách, nabito. A tak utečeme do lesa, směr Stožecká kaple na skále. Potkali jsme jen několik lidiček. Kaple je nádherná, ale strhla se taková bouře, ozývalo se to hrozně mezi skalami, a tak jsme zase pádili dolů a v jedné hospůdce jsme seděli jako vodníci u horké polévky. Kapalo nám pěkně ze šosů.. Prachatice jsou půvabné městečko s bohatou historií, moc se nám líbilo a chutnalo.  Také jsme si vyšlápli přes Soumarský most do rašeliništních jezírek a porostů, a to jsme se drželi opravdu jen povalového chodníčku. V Borové Ladě též úžasná jezírka, snad největší rozlohou na Šumavě. V pohraniční obci Ostrý jsme vylezli na opravdu strmou skálu a nahoře jsou obětní misky. No, dobře mi tam nebylo, i ten les byl takový zlověstný, tam se už nevrátím. 

V hotelu Bobík je opravdu člověku dobře, chutné jídlo, dokonce jsem se tam setkala s Jarmilkou a spolu jsme vylezly na Boubín. Byl květen a místy ještě plno ledu a sněhu. Jestli se tam letos sejdem, určitě to dá líp, protože už běhá jako srnka. Že, Jarmilko ? Rok předtím jsme si dali rande s Hankou R., která dojela ze Strakonic. Jsou to taková minisetkání, která hřejí v duši napořád.

Nad Volary jsou umístěné menhiry - uměle postavené, ale působí příjemně a snad i něco vyzařují, doufám, že si je i letos na podzim pohladím. Smutné okamžiky člověk prožije na volarském hřbitově, kde leží mnoho židovských žen, které zahynuly na pochodu smrti. Zase mám husí kůži. Z Volar vede moc pěkná Křížová cesta zalesněnou přírodou. 

Je toho nesmírně moc, projeli jsme až na druhý konec Lipna, ale to zase až příště. Krásná Šumava, kde i dnes není lehký život,  zejména v těch menších obcích, ale lidé jsou ošleháni a stateční v té tvrdé, ale nádherné části naší země.

 

Místo, kam se rád/a vracím - to je téma naší soutěže. Napište o místě, které je vašemu srdci blízké, na které se rádi vracíte. Popište, co je na tom místě zajímavého, čím vás okouzlilo, co je v jeho okolí k vidění, jak se na toto místo lze dostat. Více info o soutěži najdete zde.

 

 

cestování Soutěž - Místo, kam... Šumava
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.