Advent zpestří koncerty
slavných operních pěvců

Advent zpestří koncerty
slavných operních pěvců

5. 12. 2012

Předvánoční koncertní nabídku v české metropoli zpestří tři koncerty světově uznávaných operních pěvců. Pražanům zazpívají tenoristé Juan Diego Flórez a Plácido Domingo i basista Ferruccio Furlanetto. Letošní adventní koncerty budou převážně ve znamení komorní hudby. Více než v minulých letech budou v pražských koncertních síních vystupovat komorní tělesa, která ve svých programech nabízejí koledy, pastorely i oblíbené melodie klasiky.

„Ferruccio Furlanetto ozdobí 12. prosince v Rudolfinu pražskou komorní sezónu s Schubertovou Zimní cestou. Celý písňový cyklus zpívá bez přestávky. Juan Diego Flórez vystoupil již tento čtvrtek s recitálem, který už publikum slyšelo v Paříži a Salcburku,“ řekla pořadatelka koncertů Alena Nachtigalová. Jeden z nejžádanějších pěvců na světě zazpívá v Rudolfinu písně a árie italských, francouzských a španělských mistrů.

Dva dny před vánočními svátky zavítá do Prahy "král opery" – slavný španělský tenorista Domingo. Vánoční galakoncert se uskuteční 22. prosince ve vysočanské O2 areně. Hostem večera bude sopranistka Eva Urbanová.

koncert vážná hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.