Senzace! Česko vyhrálo po 32
letech podruhé Davisův pohár

Senzace! Česko vyhrálo po 32
letech podruhé Davisův pohár

19. 11. 2012

Dlouhých 32 let čekal český tenis vítězství v Davisově poháru. V neděli udělal všem fanouškům radost Radek Štěpánek. V nervy drásajícím finále se Španělskem zařídil v duelu s Nicolasem Almagrem rozhodující bod. Češi vyhráli 3:2.

Štěpánek přitom neměl ideální pozici. Šel na kurt chvíli poté, co David Ferrer doslova smetl z kurtu Tomáše Berdycha. Jeho duel proti Nicolasi Almagrovi musel rozhodnout.

Už začátek zápasu naznačoval, že se budou hrát dlouhé a vyčerpávající výměny. Oba borci si drželi svá podání až do desáté hry. V ní nečekaně udeřil český tenista. Prolomil Almagrův servis v tu nejvhodnější dobu – ve chvíli, když už Španěl nemohl odpovědět.

Třetí sadu Štěpánek ztratil. I kvůli tomu, že se Španěl přestal bát a začal hrát razantněji. Český tenista se ale včas oklepal a hned na úvod čtvrtého dějství šel do vedení 3:0. Trpělivou hrou pak dokonal velké dílo českých tenistů!

Sestava s Tomášem Berdychem, Radkem Štěpánkem, Lukášem Rosolem a Ivo Minářem, které vedl nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, vyhrála Davisův pohár pro český tenis po 32 letech.

Naposledy se to podařilo v roce 1980 Ivanu Lendlovi, Tomášovi Šmídovi, Janu Kodešovi a Pavlu Složilovi. Právě čtveřice posledních českých vítězů současný daviscupový tým přijela podpořit a novým hrdinům dojatě tleskala.

Český tenis prožívá nejúspěšnější rok ve své historii. Před třemi týdny vyhráli domácí tenistky Fed Cup.

Davisův pohár sport tenis
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.