Fotoreportáž: Krásný les a Špičák
Foto autorka

Fotoreportáž: Krásný les a Špičák

26. 4. 2020

Pro další výlet do přírody jsem vybrala Krásný les a vrch Špičák u Petrovic, vzdálené od Ústí n/L asi 15 km, což není žádná dálka. Počasí bylo jako vymalované, sice trochu víc foukalo, ale to nevadilo. Vyjeli jsme kolem čtvrté hodiny, jela s námi i dcera, která pracuje z domova, museli jsme tedy počkat na konec její pracovní doby.

Krásný les je malá obec u německých hranic, vrch Špičák je v lesích nad obcí ve výšce 723 m nad mořem.  Ves vznikla ve 13. století, písemně doložena byla r. 1382. Od r. 1980 je součástí nedaleké obce Petrovice. Špičák byl v roce 1997 vyhlášen přírodní rezervací o ploše 74 ha. Kříž, který je dominantou kopce, byl postaven v roce 1826, shozen za 2. sv. války a znovu postaven v roce 2014. Veškeré informace o této lokalitě jsou na internetu.

Ještě musím zmínit jednu zajímavost. Krajinu za Krásným lesem protíná dálnice D8, která kupodivu tak moc rušivě v krajině nepůsobí. Procházka to byla opravdu krásná, stromy, louky i les se probouzí, cesta na vršek sice vedla trochu víc do kopce, ale to tak moc nevadilo. Škoda, že obzor byl trochu zamlžený, takže blízké Německo nám toho moc neukázalo. Za celou dobu jsme nepotkali ani lidi, ani zvěř.

Tato turistická oblast stojí za návštěvu, už pro ten klid, který nerušil ani provoz na dálnici.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...