Slavný houslista Ara Malikian poprvé Praze
FOTO: archiv

Slavný houslista Ara Malikian poprvé Praze

2. 12. 2019

V rámci svého světového turné s názvem Royal Garage World  zavítá v dubnu 2020 do Prahy slavný houslista Ara Malikian.

Ara Malikian je nejen mimořádně nadaným interpretem, ale i geniálním skladatelem. Jeho hudba je stejně pestrá a zajímavá jako jeho původ. Libanonec arménského původu, momentálně žijící v Madridu, spojuje ve svém hudebním stylu prvky prvky židovské, arabské nebo cikánské hudby. Oblíbil si flamengo i argentinské tango. Často využívá motivy balkánské hudby. Byl prvním houslistou madridského divadla, obdržel nominaci na cenu Latin Grammy Awords. V jeho repertoáru se promítá hudba Bacha, Vivaldiho, Paganiniho a Mozarta s rockovou hudbou Radiohead, Led Zeppelin nebo Davida Bowieho. Inspiruje se také například soundtracky z filmů Pedra Almodóvara.

Na housle se učil hrát se svým otcem od raného dětství. První koncert měl již ve dvanácti letech. Od čtrnácti let studoval hru na housle v německém Hannoveru jako nejmladší student na této škole. Ve studiu později pokračoval na hudební škole v Londýně. Od té doby má za sebou spousty koncertů a vystoupení, nahrál více než 40 alb. Vytvořil si vlastní orchestr. Momentálně světu představuje svou nejnovější show s názvem Royal Garage World, které mimo jiné představí své poslední album Royal Garage, které vyšlo začátkem roku 2019.

Ara Malikian  předvedl své umění v řadě velkých měst světa jako jsou Londýn, Paříž, Řím, Berlín, Moskva, Buenos Aires, Mexico City, Lima, Santiago de Chile, Beijing, Hongkong, Istanbul, Bělehrad, Bratislava, Madrid nebo Lisabon. Koncertoval v nejprestižnějších sálech a divadlech od Royal Albert Hall v Londýně, přes pařížskou Olympii, Tempodrom v Berlíně, Wizink Center v Madridu nebo Luna Park v Argentině.

V Praze budete mít možnost uvidět fenomenální umění Arana Malikiana 4. dubna 2020 v nové multifunkční hale 02 Universum v Praze 7 – Bubenči.

Vstupenky v prodeji zde

koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%