Řecko - Rhodos
Foto: autor

Řecko - Rhodos

1. 10. 2019

Letošní dovolená jednoznačně Řecko. Z Brna let trvá asi 2.5 hodiny, potom jízda autobusem do letoviska Faliraki. Ubytování velice pěkné. Zvolili jsme zářijový termín a udělali jsme jenom dobře. Teplota vzduchu 28 st.Celsia a teplota moře stejná. Na dovolené si vždycky vaříme sami, nakoupíme si potraviny v místním supermarketu, vynikající jsou brambory, rajčata jsou sice trochu jakoby popraskaná, ale jsou vynikající a vaření je zde velice jednoduché.

K moři cesta trvala asi 10 minut pěšky. Mohli jsme také zvolit nudistickou pláž, vybavení pláží slušné, slunečníky a lehátka, cena za 2 lehátka a slunečník..pronájem 10 EU na den. Kousek od pláže supermarket, kde je možno zakoupit potraviny a nápoje a ostatní zboží. Pivo 1 EU, minerálka 5 EU.

Autobusem jsme se vydali na výlet do města Rhodos....jízdné 2,4  EU. Rhodos je velice hezké město, dělí se na dvě části. Staré  město a Nové město. Bylo založeno  před 2400 lety. Je tady opravdu co vidět. Spousta historických budov a muzeí. Turistický ruch tady jen kvete. Prošli jsme obě části města a máme spoustu fotografií. Na náměstí jsme ochutnali gyros in pita + pivo..cena 5 EU celkem.

Počasí bylo velmi stálé, prakticky bez mráčku. Jezdí sem hodně turistů z Německa, Holandska a také z Ruska.

cestování
Hodnocení:
(4.6 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.