Lázeňská dovolená je v kurzu
FOTO: Delfin travel

Lázeňská dovolená je v kurzu

8. 8. 2019

Na pláži u moře, vysoko v horách či poznáváním krás naší země. Variant pro trávení dovolené je celá řada a většina z nás si bez ní ani nedovede svůj život představit. Na chvíli vypnout a nemuset řešit žádné velké starosti je přece lákavá představa.

Možná právě proto se stále více lidí vydává strávit svůj volný čas v příjemném prostředí lázní. Ať už doma, nebo v zahraničí, lázeňská péče se po letech opět vrací „do módy“. Není se čemu divit, kde jinde si člověk odpočine tak, jako ve vířivce, při bylinkové koupeli nebo pod rukama šikovného maséra.

Pokud po takové péči toužíte, a přesto se nechcete vzdát milovaného moře a sluníčka, můžete se vydat do Španělska k léčivé laguně Mar Menor. V mořských lázních hotelu Thalasia Costa de Murcia 4* dokáží pomoci s mnoha zdravotními neduhy. Ať už vám nedají spát bolavé klouby či nepříjemná lupénka, odborníci na léčebnou talasoterapii a hydrologii dostanou všechny problémy pod kontrolu. Pomocí rehabilitačních technik, minerální vody a léčivého bahna se zde léčí především problémy pohybového aparátu a onemocnění kůže. To vše pod hřejivým španělským sluncem a nedaleko písečných pláží Středozemního moře.

FOTO Č.2.jpg

Za odpočinkem není ale potřeba cestovat nikam daleko. Maďarsko je vyhlášenou lázeňskou destinací s bohatou historií, která podle některých zdrojů sahá dokonce až do pravěku. V termálních lázních Tapolca nedaleko Balatonu se můžete oddávat pohodovému odpočinku v netradičním prostředí. Léčebné kúry se zde totiž provádějí ve vlastní krasové jeskyni. Už jen pobyt v ní uleví všem alergikům, astmatikům a osobám s onemocněním dýchacích cest. Místní prameny jsou navíc mimořádně vhodné pro léčbu pohybového ústrojí.

FOTO Č.3.jpg

Relaxaci si můžete dopřát i v srdci maďarského historického města Eger. Zdejší termální prameny mají blahodárný vliv na lidský organismus a jistě je ocení všichni ti, kteří bojují s nemocemi pohybového aparátu, zažívacího ústrojí či gynekologickými problémy. Kromě léčebných procedur si navíc užijete historické památky a pohodovou atmosféru lázeňského městečka.

FOTO Č.4.jpg

 

 

cestování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%