Grilujte podle trendů. Hitem je hermelín, krkovička a omáčka Sri-racha
Ilustrační foto: pixabay.com

Grilujte podle trendů. Hitem je hermelín, krkovička a omáčka Sri-racha

26. 6. 2019

Milovníci letních trendů, kteří chtějí stylově pohostit své hosty a chtějí si být jisti, že jim bude chutnat, mohou připravit nejoblíbenější české speciality na gril.

Průzkum společnosti Seznam.cz ukázal, že Čechům chutná hermelín na grilu, dobře propečená krkovička a často používají k dochucení burgerů omáčku Sri-racha, která je v posledních letech hodně trendy v zahraničí. Přinášíme vám tipy na recepty, kterými své hosty nadchnete.

hermelin.jpg

Grilovaný hermelín s růžovým pepřem, rozmarýnem a cibulkou

Na 4 porce potřebujete:

  • 4x hermelín
  • 300 g bílé cibule
  • 10 g růžového pepře
  • svazek rozmarýnu
  • 20 ml olivového oleje

Postup:
Bílou cibuli nakrájíme na kolečka, potřeme olejem a ogrilujme z obou stran. Vložíme do rozpůleného hermelínu a zasypeme pokrájeným rozmarýnem. Hermelín grilujeme na elektrickém grilu na mřížce z obou stran po dobu čtyř minut. Na talíři dozdobíme a dochutíme růžovým pepřem a snítkou rozmarýnu.

Čas přípravy:
25 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

hermelin.png

Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

krkovice.jpg

Krkovice s chipotle a šalvějí

Na 4 porce potřebujete:

  • 600 g vepřové krkovice
  • svazek šalvěje
  • 40 ml Chipotle omáčky
  • 20 ml olivového oleje

Postup:
Plátky vepřové krkovice potřeme olejem a v míse proložíme lístky šalvěje. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Maso vyndáme, odstraníme šalvěj a počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu. Maso nerozklepáváme a grilujeme z obou stran cca 5 minut z každé strany, podle tloušťky porce. Krkovici osolíme a opepříme až po sundání plátku z grilu na prkénko. Po cca minutě maso potřeme Chipotle omáčkou z vyuzených sušených papriček.

Čas přípravy:
20 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

krkovice.png

    Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

burger.jpg

Hovězí burger se Sri-rachou, rukolou a avokádem

Na 4 porce potřebujete:

Na 4 porce potřebujete:

  • 4x hamburgerová bulka
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 50 ml omáčky Sri-racha
  • 125 g rukoly
  • 1 ks avokáda
  • 110 ml Mangového čatní
  • 10 ml oleje

Postup:
Mleté maso dáme do mísy a přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a vytvoříme čtyři podobné placičky. Zlehka je potřeme olejem a grilujeme cca 3 minuty z každé strany na rozpáleném grilu. Na něm opečeme i rozkrojené bulky, které následně zevnitř potřeme pálivou omáčkou Sri-rachou. Pak do nich vrstvíme maso, rukolu a avokádo a doplníme mangovým čatní.

Čas přípravy:
30 minut

Na kolik vás vyjde recept pro čtyři osoby?

burger.png

      Zdroj informací: Nákupní rádce Kupi.cz

 

 

grilování recepty Seznam
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA