Třešňová bublanina à la Ála
FOTO: autorka

Třešňová bublanina à la Ála

27. 6. 2019

Jahodové šílenství střídá šílenství třešňové. Červené plody máme, kam se podíváme. A když už nás nebaví ládovat je do sklenic ani věšet si je na uši, můžeme zkusit bublaninu.

Co k tomu potřebujeme? Nic, co bychom neměli běžně doma:

4 vejce, 300 g hladké mouky, 200 g pískového cukru, 120 ml oleje, asi tak stejně mléka, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr a samozřejmě - třešně. Kolik? No asi tak ... záleží na vás. Začneme tím, že si připravíme třešně. Ten, kdo strom včas postříkal, má je bez přidané hodnoty. My ostatní se rozhodneme, jak s masíčkem naložíme. Můžeme se tvářit, že o něm nevíme. Můžeme se přiznat, že víme. Naložíme s ním jako Jeníček a Mařenka s ježibabičkou - šup s ním na lopatu a do pece. Konzumenti stejně nic nepoznají. Můžeme je rozpůlit a nezvané obyvatele spláchnout a poslat štandopede k moři. Každopádně doporučuji vypeckovat, žužlání a vyplivování pecek tedy  aspoň mou oblíbenou kratochvílí není.

A jdeme na to. Do vyšší mísy nasypeme oba cukry a vyklepneme celá vejce. Silou šlehače, který jsme dostali před padesáti lety svatebním darem, docílíme, že směs pěkně zhoustne a nabyde. Teď přijde chvíle pro střídavé přidávání mouky, prášku do pečiva, oleje a mléka. Když se nám těsto zdá tak akorát, vlejeme ho na plech s vyšším okrajem, vyložený papírem na pečení. Zálibně rozmístíme třešně, ze kterých mezitím vyběhli zbylí červíčci neznámo kam a šup do trouby.

Jelikož mlynářský umlel mouku pěkně do hladka, přisypáváním do těsta se pěkně rozletěla po kuchyni. Než tu spoušť uklidíme, máme upečeno. Asi tak 20-25 minut při 170 stupních, však to znáte. Dobrou chuť, ať už "s" nebo "bez"! :)  

recepty
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.