Cviky, které vás vrátí do kondice - 6. díl
Cvik Arm Circless Standing. Foto: Archív

Cviky, které vás vrátí do kondice - 6. díl

28. 5. 2019

Nová cvičební metoda Fit Pain Free se dívá na tělo v souvislostech, hledá příčiny bolestí a špatné pohybové návyky nahrazuje správnými. Naučíte tak každý sval, aby perfektně fungoval a nezatěžoval ostatní.

Celé tělo pak pracuje tak, jak má. Cvičení zvládnou děti, dospělí, senioři, začátečníci, ale oblíbená je i u vrcholových sportovců. Tento týden Hana Toufarová připravila cvik podporující mobilizaci ramen, protahující prsní svaly a mezilopatkové svalstvo.

Dnešní cvik se jmenuje Arm Circless Standing.

Základní pozice:

- Postavte se, kyčle, kolena a chodidla jsou v jedné linii, chodidla směřují dopředu.

- Upažte a stáhněte lopatky k sobě.

- Ramena i lopatky tlačte dolů směrem k pasu. Zpevněte všechny svaly na pažích. Nedávejte ruce v pěst, pouze pokrčte první články prstů a snažte se co nejvíce protáhnout svaly na dlaních, palec vztyčte.

Provedení cviku:

- Hřbety rukou jsou nahoře a palce směřují dopředu. Udělejte 10 kroužků směrem za palcem tj. vpřed. Ramena a lopatky tlačte po celou dobu směrem od uší dolů. Lokty jsou propnuté. Snažte se vždy provádět kroužky za osou páteře.

Pak změňte:

- Hřbety rukou směřují dolů, dlaně jsou vzhůru, palce vzad. Udělejte 10 kroužků směrem za palcem tj. vzad. Dbejte na to, aby byly paže ve stejné výši a prováděly stejně velké kroužky. Ramena a lopatky tlačte po celou dobu směrem od uší dolů. Lokty jsou propnuté. Snažte se vždy provádět kroužky za osou páteře.

"Opakujte oba cviky po 2 sériích," dodává Hana Toufarová, zkušená lektorka s více než 30letou praxí.

 

Fit Pain Free je nová metoda cvičení, jejíž základy k nám přišly z Ameriky. Na jejím vývoji se podílí i Češka žijící v USA Líba Plačková. U nás ji propaguje zkušená lektorka a trenérka Hana Toufarová. Metoda Fit Pain Free neřeší jen bolest samotnou, hledá její příčiny a ty se snaží odstranit. Je to metoda izolovaného cvičení, která se zaměřuje na jednotlivé svaly tak, aby každý z nich pracoval správně. U většiny cviků pracuje jen jeden sval – tj. pracuje izolovaně, ostatní mu nepomáhají. Metodu Fit Pain Free mohou cvičit děti, dospělí i senioři, začátečníci i vrcholoví sportovci. K dispozici jim je dnes přes 400 cviků a přibývají další. Vydat se můžete na skupinové lekce, které se konají po celé České republice, anebo můžete zvolit individuální konzultaci.

cvičení
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.