Proč je důležité plánování v seniorském věku
Pan Michal je aktivní i v pětasedmdesáti letech

Proč je důležité plánování v seniorském věku

29. 1. 2019

Spokojenost seniorů mimo jiné ovlivňuje i to, jakou mají vlastní představu o období penze. Právě v období důchodu je důležité plánování.

Zaměřte na plánování toho, co budete dělat zítra, příští týden či do konce roku. Pečlivě si promyslete, kam pojedete na dovolenou, jak chcete trávit jednotlivé svátky roku a jakých akcí byste se chtěli zúčastnit.

Upravte si pravidelný denní režim a netravte v posteli a v poloze ležmo víc než třetinu času denně. Zaměstnávejte svůj mozek pozitivním myšlením, aby neměl mnoho času na negativní vnímání světa.

Jistě existuje mnoho věcí, které jste v životě ještě chtěli zvládnout. Týká se to nejen výuky jazyků, četby, cestování nebo získávání různých manuálních zručností. Neváhejte a pusťte se do nich. Neuzavírejte se doma. Zapojte se do spolkových a klubových činností, kde najdete nové přátele.

Neztrácejte důvěru sami v sebe, vždyť přece každý z nás něco umí. Věnujte se i své fyzické kondici. Lékaři dnes říkají ,že pro prevenci u všech civilizačních chorob stačí 6 tisíc kroků denně. Je to docela slušná porce a potřebujete na ni dostatek času. Myslete na to při plánování volných chvil. Snažte se, aby vás život stále bavil! Aktivní prožívání důchodu musíte mít plně ve svých rukách. 

 

 

Podívejte se na příběh pana Michala:

 

edukativní video
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.