Eric Clapton vystoupí
v červnu 2013 v Praze

Eric Clapton vystoupí
v červnu 2013 v Praze

5. 10. 2012

Slavný britský kytarista, zpěvák a skladatel Eric Clapton zavítá v rámci svého turné do Prahy. Koncert se bude konat 19. června 2013 v pražské O2 areně, informují webové stránky interpreta.

Sedmašedesátiletý Clapton oslaví evropskou koncertní šňůrou padesát let své profesionální kariéry. Jako první potěší fanoušky 4. června v Litvě. O den později zahraje v hlavním městě Lotyšska, 7. června je naplánovaný koncert v polské Lodži a 11. června vystoupí umělec v rakouské Vídni. Evropské turné zakončí 19. června v Praze.

Na koncertech ho doprovodí jeho dlouholetí spoluhráči Doyle Bramhall II (kytara), Steve Jordan (bicí), Chris Stainton (klavír a klávesy) a Willie Weeks (basa) i nové posily – klávesista Paul Carrack a Greg Leisz, který hraje na netradiční pedálovou steel kytaru. Chybět nebudou ani doprovodné zpěvačky Michelle John a Sharon White.

Eric Clapton se na koncertní pódia vrátí poté, co letošní rok strávil v nahrávacím studiu prací na novém albu, které vyjde na začátku příštího roku.

Legendární kytarista se v České republice poprvé a zatím i naposledy ukázal v červenci 2006. Tehdy jako jeho předskokan vystoupil Robert Cray, dnes rovněž hudební ikona blues a soulu. Cray se shodou okolností chystá do Prahy také, vystoupí už 8. října na jedinečném koncertě v pražském Lucerna Music Baru, během kterého představí své nové a v pořadí již dvacáté album.

hudba koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.