Dorrie Jacobson: Autorka módní bible pro seniorky
Dorrie Jacobson Autorka módní bible pro seniorky. FOTO: pinterest.com

Dorrie Jacobson: Autorka módní bible pro seniorky

22. 8. 2018

Ve svých třiaosmdesáti je na vrcholu. Je obdivována a napodobována. Odvážná dáma vsadila na sociální sítě a daří se jí. Dostává zakázky na předvádění módy, sledovanost jejího blogu na internetu roste.

Jedná se o ukázku toho, že věk nyní ve virtuálním světě nehraje roli. Nebo vlastně naopak, věk je v tomto příběhu důležitý. Je to ukázka toho, že právě starší lidé mají nyní v tomto světě netušené možnosti. Jednou z těch, která to pochopila, je Dorrie Jacobson.

Žije v Los Angeles a spolu s dcerou založily blog s názvem Senior Style Bible, který se dá přeložit jako módní bible pro seniorky. Jistě, jak už to u podobných projektů bývá, má kritiky i obdivovatele. Jsou dámy, které říkají: Nepotřebujeme, aby nám nějaká bába říkala, co máme nosit a jak máme vypadat, nám se vůbec nelíbí. Další ženy však míní: Super, konečně zase ženská, která ukazuje, že je úplně jedno, jestli je nám čtyřicet nebo osmdesát, protože podstatné je mít švih, vtip a odvahu a ty lze mít v jakémkoli věku.

Takže, ať se na Dorrie každý dívá jak chce, faktem je, že její módní bible pro seniorky je hojně navštěvovaná. To je dobře, protože je to důkazem toho, že dámy v letech zajímá móda, životní styl, internet, zkrátka, že se zase až tak neliší od mladých děvčat.

Dorrie ví jak na to, protože v šedesátých letech bývala modelkou a to docela odvážnou. Pózovala například pro Playboy. A dodnes se nebojí vystavit občas nějaký snímek, na kterém není úplně zahalená. „Víte, na to, že je holka zajíčkem v Playboyi se každý dívá jinak. Někdo to odsuzuje, někdo obdivuje. Mně to dodalo hodně sebevědomí. Zůstalo mi na celý život. Mám ho pořád a tak jsem si říkala, že bych ho teď zkusila dávat dál, dalším ženám, aby měly pocit, že stáří nemusí náš život změnit v nudu,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Tak tady je několik snímků této odvážné Dorrie s  jejím typickým účesem, který nemění.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%