Poklad u nás ve vsi
ilustrační foto: pixabay.com

Poklad u nás ve vsi

1. 7. 2018

V naší vesnici máme poklad. Není zakopán ani nikde vystaven. I když…

Pamatujete na pultový prodej? Malé prodejny tak stále fungují. Fronty jsou výhrou pro majitele, otrava pro nakupující. Plný krám znamená, že o zboží je zájem, nebo to, že prodavačka nezvládá. Prázdný obchod signalizuje nezájem, nebo to, že jste za pult vyfasovali zázrak. A my máme to druhé.

Pokaždé, když přijdu ráno do obchodu, vzpomenu na neustálé mentorování o mládeži. Že je neschopná, sedí jen u počítače, mobiluje, je neochotná, drzá atd. atd. Já za pultem vidím mladou dívku, slovy klasika – jako vítr. Usměvavá, ochotná a hlavně rychlá.

„Ještě se zbožím nepřijeli, já vám to odpoledne přinesu…“ „Počkejte, já vám s tím pomůžu…“ „Máte tu uzeninu na buřtguláš? Tak to si vezměte tuhle, je tam víc špeku…“ „Určitě si to poznamenám a dám vám vědět…“ „Budete to mít připravené ve tři hodiny…“. Tak anebo podobně komunikuje se zákazníky. Poradí, pomůže a slovo dodrží. Je na ni spolehnutí. Fronty se tu tvoří minimálně a odbyt frčí, zboží se točí a s ním i mladá dáma. Je radost se na ni dívat a je radost zde nakupovat. Požehnání pro majitele, požehnání pro zákazníky.

Nedávno jsem zde potkala známého ze sousední vesnice. „Co ty tady, to u vás nemáte obchod?“ „Ale máme, ale tady to frčí.“ Tak trochu ho podezírám, že se přišel kouknout na mládí, ale nakonec – proč ne. Šikovná a k tomu hezká – to je ďábelská kombinace. Ráda bych vám přidala fotku, ale nemám její souhlas. Tak mi zkrátka musíte věřit, že ten poklad je právě u nás!

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%