Barevné potěšení
FOTO: autorka

Barevné potěšení

22. 3. 2018

Potěšení pro oči i pro duši – to byla výstava Předjaří na Pražském hradě, kterou jsem navštívila s Jitkou H. den před začátkem jara. Výstava pod tímto názvem se konala již pošesté, a to v krásném Empírovém skleníku v Královské zahradě. Letos byla pořádána u příležitosti stého výročí vzniku samostatné republiky; jejím smyslem bylo mj. připomenout péči státu o umělecké sbírky Pražského hradu, a to na příkladu osudu tapisérií a gobelínů, jejich restaurování a využití ve výzdobě společenských prostor. Záštitu nad touto akcí převzala opět manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová. 

Já jsem byla na výstavě poprvé, a to díky Jitčině osobnímu pozvání. Byla jsem okouzlena tím množstvím barev a druhů kytek a kytiček - ty jsem radostně fotila; vynechala jsem pouze přítomné papoušky, které nemusím. „Třešničku na dortu“ pak představovalo několik překrásných gobelínů a tapisérií v sousedním sále. Po východu z areálu výstavy se mi otevřel dosud neznámý pohled na Pražský hrad. 

Poslední zimní den se předvedl v celé kráse - trochu mrzlo a svítilo slunce. Dopřál nám tak krásný vstup do jara. Jen mě trošku mrzelo, když jsem doma zjistila, že jsem ztratila, asi na poště, vstupenku a letáček. Pořád čekám, jestli na mě ještě odněkud nejuknou, ale asi ne. No, horší by bylo ztratit foťák. To bych vám pak nemohla ukázat následující fotky.

 

Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.