Tatranský ladový dóm
Foto: autorka

Tatranský ladový dóm

12. 2. 2018

Jednou z největších zimních atrakcí ve Vysokých Tatrách jsou už několik let ledové sochy. Ty máme i u nás, třeba na Pustevnách. Ale v Tatrách jsou úplně jiné.  Sochy nejsou venku, ale v chlazených 2 polokoulích. V jedné jsou jednotlivé sochy od různých sochařů a v druhé je dílo na nějaké téma. Letošní téma je pocta rodině, inspirovaná basilikou v Barceloně – Sagrada Familia.

Na letošní dílo se spotřebovalo 1440 ledových kvádrů, což je 190 tun ledu. Na lidové basilice se pracovalo 300 hodin. O nádherné provedení se postaral Adam Bakoš s týmem slovenských, českých a španělských sochařů. Prostor je po stranách ještě ozdoben skleněnými vitrážemi, které vytvořil sochař a sklář Achileas Sdoulos. Každou neděli odpoledne se zde konají koncerty, už tu zpívala Jana Kirschner. Letos ještě bude chrámový sbor, gospel, gregoriánský chorál,….

Sochy jsou zde až do dubna a vstup je úplně zdarma. Jen musíte do krásných slovenských hor zavítat. Jede se z Popradu, električkou do Starého Smokovce a odtud 7 minut pozemní lanovkou na Hrebienok.

Pokud jsem Vás alespoň trošku nadchla fotkami a na výlet se vydáte, určitě nebudete litovat.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.