Žena jako inspirace: Isabella Rossellini
FOTO: pinterest.com

Žena jako inspirace: Isabella Rossellini

29. 1. 2018

V mládí bývala sex symbolem. Nyní v pětašedesáti letech je tváří věhlasné kosmetické značky. Krásná ukázka toho, že zralé ženy čím dál častěji pracují jako modelky. Ale hlavně toho, že se dá zestárnout důstojně.

Její matka herečka Ingrid Bergmanová bývala vyhlášenou kráskou a zároveň uznávanou herečkou. Dcera šla v jejích stopách. Narodila se v roce 1952 v Římě a protože i její otec režisér Robert Rossellini ve světě filmu něco znamenal, byla její cesta život celkem jasná: Modeling, film, společenské události, obdiv, sláva. Přesto se nikdy nezařadila do kategorie poněkud bezduchých krásek. Naopak.

Nejznámější je z filmů Davida Lynche, například z legendárního snímku Modrý samet. Často se do souvislosti s jejím jménem dávalo slovní spojení femme fatale. U takových žen obvykle hrozí, že jejich stárnutí nebude snadné, že se s ním nevyrovnají. Isabella je přesný opak. „Náhodou je úleva, když už na mě na ulici nikdo nepíská,“ řekla, když před pár lety představovala film Late Bloomers o životě lidí předdůchodového věku. „Na leccos ze stáří jsme připraveni. Víme, že se objeví šedivé vlasy, vrásky, nemoci, že budeme přibírat. Nikdo nám ale neřekl, že se stářím souvisí i jiné věci. Například nečekaná svoboda. Po letech studií, chození do práce a vychovávání dětí najednou nic nemusíme a jsme z té přemíry volného prostoru a času zaskočeni,“ vysvětlila.

V roce 1983 začala dělat reklamy na kosmetiku, vyvinula i vlastní řadu kosmetických přípravků. Tvrdí, že ji vždy připadalo zvláštní, když měla dělat tvář přípravků proti vráskám, když v té době ještě žádné vrásky neměla. A tak se nakonec nedávno zapojila právě do kampaně za to, aby se objevovalo čím dál více zralých modelek. Její tvář je stále v reklamách. Už to není ta osudová žena s výrazně rudými rty, ale půvabná dáma spíše přirozeného vzhledu. „Když se podíváte na většinu kosmetických reklam, zdá se, že make-up je určen pouze pro krásné ženy po dvacítce. Starší ženy by ale rády viděly v reklamách své vrstevnice, protože když pak vidí, že mohou být stále krásné, přestanou mít ze stárnutí strach,“ řekla v jednom z rozhovorů.

Zkrátka, Isabella už sice nevypadá jako osudová žena, ale možná je právě proto teď sympatičtější. Je dobré o ní vědět. Působí totiž přesně tak, jak by si přála. Žena při pohledu na ni ztratí ze stárnutí strach.

Inspirace pro ženy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.