Jak se rodí trucvolič
Foto: autorka

Jak se rodí trucvolič

19. 1. 2018

Poslal mi kamarád a taky to uveřejnil na svém blogu:

Dnes budu poprvé v životě volit Miloše Zemana. Zemanovým voličem se přitom nestanu z vlastní vůle, protože bych ho pokládal za nejlepšího prezidenta na planetě. Bude to z mé strany čistě trucpodnik. Tak dlouho se věší rudé trenky na Hradě, až se léta naprosto apolitický člověk a nevolič nasere, a just mu to půjde hodit. Jediné, čeho tím tedy jeho odpůrci v mém případě dosáhli, je jeden další tutový hlas pro Zemana. Gratuluju.
Nemám na výběr. Nejít k volbám znamená posílit někoho z ostatních kandidátů, a to je to poslední, oč stojím. Udělal bych cokoliv, jen aby se na Hrad nedostal některý z jeho vyzyvatelů. Stejně tak jako ONI udělají naprosto cokoliv, aby tam Miloš nezůstal. Zcela určitě se bude opět fixlovat, budou mizet lístky, možná nějaký výpadek sítě. To je v pořádku, dělal bych to taky. Musí nás prostě přijít tolik, aby to nestačilo. Korespondenční hlasy zatím chválabohu nemáme.

Ovar je takový můj sňatek z rozumu. Není rozhodně svatej, má za sebou taky pěknou řádku prasáren, přešlapů a bukanců. Na celé té habaďůře s Ojrosajuzem má lví podíl, v podstatě u toho svítil a na můj vkus je dodneška stále příliš velký eurohujer. Hospodářskou a politickou kolonií Západu jsme se stali také díky jeho přičinění. Nicméně jeho nadšení v této věci už evidentně opadlo a v současnosti jsou jeho postoje daleko vlastenečtější, než před lety.

Nicméně v pěti pro mne zásadních věcech jeho postoj vykazuje s tím mým řadu shodných znaků. Zaprvé je jasně protiislámsky a protiimigrantsky zaměřený. Zadruhé je zastáncem obecného referenda, a to i o setrvání v EU. Zatřetí chová realistický postoj k Rusku a k Putinovi. Začtvrté je demokratický nacionalista. Zapáté nadržuje Izraeli.

Pokud bych měl vypíchnout tři hlavní důvody, proč pražské havlérce Ovar tak strašně vadí, tak asi ty, že se údajně nechová v souladu s důstojností svého úřadu, má provýchodní tendence a nekypí zdravím. Tedy samozřejmě kromě toho, že není stejný jako Vašík Veškrna a že porazil na hlavu Karla.

Já se přiznám, že mne nijak zvlášť svým chováním nepopouzí, provýchodní tendence u něj nepozoruji a jeho zdraví považuji za přiměřené věku. Jestli byl tehdy nad klenotama skutečně nadranej, je mi srdečně šumák. No bóže, tak si rád vypije, kdo je bez viny, ať hodí flaškou. „Ale on přece řekl v rádiu kunda“, úplně slyším ty rozhořčené hlasy. No a? Úplně podle Gutha-Jarkovského-Špačka to asi nebude, ale mě to pobavilo. Umí si snad někdo představit profesora Želé, jak říká nahlas kunda? Asi ne, viďte? To chce totiž odvahu a sebevědomí, přátelé.

A taky o novinářích říká, že jsou hnůj. A má v tom punktu naprostou pravdu.

Politicky je Zeman realista, jeho kladný vztah k Rusku i k Putinovi považuji za vysoce pragmatický. Jak může někomu vadit snaha mít dobré vztahy s Ruskem, panebože? Drahoše nepočítám, to je naprostý diletant. A obchody s Čínou? Nenechte se vysmát, jezdí tam úplně všichni a úplně všichni mají lidská práva v Číně na híku, viz například teď Macron, ale vyčítat se to bude výhradně jen Zemanovi.

Tím, jak do něj od roku 2013 nenávistně šijou, tím, jak na něm nenechají suchej chlup, ať udělá či řekne cokoliv, tím, jak ho neustále kritizují i za věci, které si zaslouží chválu, tím mě havloidi postupně doslova donutili postavit se na jeho stranu. Protože tam, kde oni viděli burana, já viděl charismatického chlápka z lidu. Kde oni viděli agenta Kremlu, já viděl pragmatického politika. A tam, kde oni viděli sprostého ožralu, já viděl vtipného hříšníka, který mi byl svými slabostmi vlastně sympatický. Ten absolutní nesoulad pohledů mi otevřel oči.

Havel jel do Ruska – sláva, to je státník, podívejte! Zeman jel do Ruska – no fuj, agent jeden kremelskej, hanba! Havel byl imrvére jednou nohou v hrobě a půlku prezidentského mandátu ve špitálech – pane prezidente, jsme s Vámi! Zeman pouze špatně chodí – nemáš na to dědku, zmiz! Tohle všechno jsem sledoval, porovnával a mé znechucení z tak absurdního počínání postupně narůstalo. Zemanův apologeta a zakrátko i volič byli na světě.

Tohle má být ta slavná demokracie? Že když naprosto regulérně a demokraticky vyhraje někdo, s jehož názory a jednáním nesouhlasíme, tak řekneme: „Tohle není můj prezident!“? A jezdíme za ním po republice s červenýma kartama a 24 hodin denně, 7 dní v týdnu mu vyčítáme, že se nechová úplně stejně jako jeho předchůdce a nebo podle našich představ? Kritika jistě ano, ale všechno má svoje hranice.

Kdyby kandidoval Kubera, volil bych Kuberu, kdyby kandidoval mladý Klaus, volil bych mladého Klause. Ani jeden z nich bohužel nekandiduje, takže pokud nechci mít na Hradě pana EuroIslámŽelé, pana EuroIslámValchaře, nebo pána s EuroIslámGulema, musím volit pana „Pussy znamená kunda, pane redaktore“. Sice je taky ještě kapku „Euro“, ale rozhodně není „Islám“ a nebude mi bránit hlasovat pro CZEXIT.

Zeman je dobrý prezident. Má svoje chyby, jako každý. Kromě Havla, pochopitelně, ten byl naprosto dokonalej. S radostí teď opět použiju onen slavný výrok Jacka Nicholsona, pronesený na obranu prezidenta Clintona v souvislosti s aférou Lewinská: „Vy byste snad chtěli prezidenta, který nešuká?“

Tak  zvesela k těm urnám, ruští hackeři a čeští xenofobové.

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(3.5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%