Je tady Betlémská kulturní
noc: divadlo, hudba a umění

Je tady Betlémská kulturní
noc: divadlo, hudba a umění

6. 9. 2012

Několika vernisážemi začne ve čtvrtek odpoledne Betlémská kulturní noc, která na pražské Betlémské náměstí a do jeho okolí přinese výtvarné umění, koncerty a divadlo. Pro akci se spojily výstavní síně, divadla a další kulturní instituce, které na místě či v blízkém okolí působí. Program potrvá až do půlnoci.

Už dvě hodiny po poledni otevře Antikvariát a galerie Ztichlá klika jednodenní výstavu významného, avšak pozapomenutého malíře a grafika Michela Fingestena, výrazné postavy předválečného Berlína. Další vernisáž se v 16:00 uskuteční v Divadle Na zábradlí, kde fotografie z Tibetu představí herečka Jana Hubinská. Pod názvem Možno je niekedy menej viac zahájí divadelní sezonu této scény s mottem Nepřizpůsobiví.

Galerie Jaroslava Fragnera, která akci iniciovala, začne Betlémskou kulturní noc vernisáží výstavy brněnského architektonického ateliéru Kuba Pilař architekti a výstavy site specific objektů studentů ateliéru Jiřího Příhody na AVU ve dvorním traktu galerie. Ve 20:30 začne koncert skupiny Čankišou.

Program připravili také například organizátoři z Galerie Jedné věci, Galerie U Betlémské kaple, Kina Ponrepo, kavárny Krásný ztráty, Literární kavárny Řetězová a Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur.

Do půlnoci se budou v kině Ponrepo promítat němé filmy za improvizovaného hudebního doprovodu. Pořadatelé nabízejí i prostor pro zájemce z řad veřejnosti, ať už jednotlivce či skupiny, kteří by si tu chtěli zahrát.

divadlo kultura výtvarné umění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.