Brněnské HaDivadlo vítá diváky z řad seniorů
Senior kavárna v HaDivadle. FOTO: Terezie Fojtová

Brněnské HaDivadlo vítá diváky z řad seniorů

2. 10. 2023

HaDivadlo již dvě desítky let sídlí ve funkcionalistické budově brněnské Alfa pasáže. Na repertoáru má řadu klasických i moderních titulů a snaží se být otevřené všem diváckým skupinám. Pro seniory nabízí doprovodné programy a řadu výhod.

HaDivadlo vzniklo v 70. letech v Prostějově jako scéna, co chtěla dělat divadlo tak trochu jinak. Později se přesunula do Brna, kde má až do dnešního dne svůj domov. Za téměř padesát let své existence si HaDivadlo vybudovalo své nezastupitelné místo na české divadelní scéně.

Ve své předvýroční Sezoně 49: Konec iluzí (2023/24) se brněnští divadelníci zamýšlí nad tím, z jakých iluzí nás vyvádí náročná realita dnešního světa. A má cenu se svých iluzí držet, pokud nám pomáhají lépe žít? V této sezoně uvedou tři premiéry, které se budou snažit na tyto otázky odpovídat.

Kromě novinek má HaDivadlo na repertoáru i divácky úspěšné legendární inscenace. Jednou z nich je například satirická komedie Arnošta Goldflama Doma u Hitlerů aneb Historky z Hitlerovic kuchyně, ve které září herec Petr Jeništa. Uvádí i moravskou klasiku od bratří Mrštíků Maryša, která se na repertoáru drží již téměř deset let. Za zmínku stojí i Vyhnání Gerty Schnirch inspirované skutečnými událostmi z brněnské historie či Požár v šťastném Rakousku, za nějž je herečka Táňa Malíková nominovaná na Cenu Thálie.

 Snímek obrazovky 2023-09-21 v 10.17.53.png
Děkovačka v HaDivadle po představení inscenace Zeď. Na fotce Jiří Svoboda, Tereza Hofová,
Marie Ludvíková a Kamila Valůšková. FOTO: Terezie Fojtová

HaDivadlo nabízí i bohatý doprovodný program rozšiřující divácký zážitek a nadšení pro divadlo. Organizuje úvody před začátkem představení, v nichž se diváci můžou dozvědět více o autorech i tvůrcích inscenací, ale i perličky ze zákulisí. V besedách po představení dostávají diváci možnost setkat se s tvůrčím týmem a zeptat se na cokoliv. Divácká ladění mají zase za cíl zážitkově připravit diváky na představení a něco nového je při tom naučit. Na tyto programy je vítán každý zájemce.

Pro seniory HaDivadlo připravuje tzv. Senior kavárny, neboli setkání ve foyer divadla před začátkem představení. Pod vedením zkušené lektorky probíhají debaty o současném divadle, tvorbě HaDivadla i osobních divadelních zážitcích. Účastníkům je nabídnuto drobné občerstvení a mají možnost se v příjemném prostředí seznámit s dalšími divadleními nadšenci. Akce je zcela zdarma a vstupenku na následující představení nabízí divadlo za 100 Kč. Nejbližší Senior kavárna se uskuteční ve středu 18. října od 16.00, po skončení bude následovat představení Vyhnání Gerty Schnirch.

Snímek obrazovky 2023-09-21 v 10.19.27.png
Atmosféra ve foyer HaDivadla během večera. FOTO: Terezie Fojtová

 

Pro více informací se obracejte na: turzikova@hadivadlo.cz

Brno divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.