To správné líčení. Existuje?
Ilustrační foto: ingimage.com

To správné líčení. Existuje?

15. 12. 2017

Výrazná rudá rtěnka - bez ní letos ani krok. Nenápadné, takzvané nahé líčení - to je trend roku. Tyto naprosto odlišné rady vydávají každý rok módní redaktoři a stylisté za tu jedinou správnou cestu k tomu, jak vypadat dobře a udržovat krok s módními trendy. Řídit se jimi striktně je samozřejmě nesmysl a to nejen proto, že si protiřečí.

Všimli jste si toho někdy? Jak odlišné jsou zásady, kterými se máme v módě a stylu řídit? Každý rok se jich objeví několik, každá je označována za tu jedinou správnou. Co si s tím počít? Naučit se, že móda a trendy jsou především hra a byznys. Týká se to nejen oblečení, ale také líčení, tedy obchodu s nejrůznějšími věcmi, které naše tváře dokážou udělat krásnější.

Neznamená to, že jimi máme opovrhovat a říkat: Používám padesát let stejnou rtěnku a jsem spokojená, nic jiného mě nezajímá. Může být, některé dámy opravdu našly kosmetiku, která jim sedí a cítí se v ní dobře. Zároveň není od věci občas vyzkoušet něco nového. Ne proto, že někdo tvrdí, že v zimě máme rty zvýraznit rudě červenou. Ale ze zvědavosti. Třeba proto, že si nedovedeme představit, jak můžeme v šedesáti vypadat s rudě červenou rtěnkou. Divně? No tak jsme to zkusily. Zajímavě? Kdo by to řekl? Připadáme si najednou výraznější, mladší? Že bychom přece jen zkusily s rudými rty vyrazit do ulic?

V líčení pro zralé ženy platí řada pravidel a je dobré je znát. Mnozí vizážisté opravdu dokáží divy, a proto není od věci občas si prohlédnout v časopisech, jak různě je možné se líčit. Někomu ve zralém věku opravdu sluší nenápadné jemné líčení, tváře jiných žen naopak přímo ožijí, když je na nich nějaká část zvýrazněna. Říká se, že když jsou zvýrazněny oči, měla by být ústa nalíčená nenápadně. A naopak, když je rtěnka výrazná, nemělo by se to přehánět se stíny a obočím. Faktem však je, že každé ženě sluší něco jiného a zkušení vizážisté to dokáží rozpoznat. Ale shodují se, že jeden jasný trend vede. Líčení zralých dam už dávno neslouží k tomu, aby jim byly zakrývány vrásky a na tváře šedesátnic byly malovány tváře třicátnic. To je považováno spíše za směšné a nejlepším příkladem toho jsou různé herečky a známé ženy vyššího věku.

Tady je malá inspirace dokazující, že i žena v letech může být krásně nalíčená, aniž by to vyvolávalo dojem, že se snaží stárnutí zakrývat.

kosmetika móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%