Brýle. Z handicapu je módní doplněk
Ilustrační foto: pinterest.com

Brýle. Z handicapu je módní doplněk

18. 9. 2017

Brýle už nosí i ti, kteří nemusí. Pořizují si nedioptrické, s čirými skly nebo prostě jen obroučky bez skel. Brýle jsou totiž považovány za cosi, co je takzvaně in. Skvělá zpráva pro všechny, kteří brýle opravdu musí nosit ze zdravotních důvodů.

Už neplatí, že brýle na nose jsou známkou zhoršujícího se zraku, stárnutí nebo vrozené vady. Z brýlí se stal módní doplněk. Těm, kteří se celý život otravují s návštěvami očních lékařů a hledání brýlí, které sedí, netlačí a ještě k tomu sluší, se to sice může zdát jako další doklad toho, že lidstvo poněkud šílí, ale je to tak. Lidé si opravdu pořizují jen obroučky bez skel nebo se skly obyčejnými, protože žádnou oční vadu nemají, ale podlehli pocitu, že v brýlích vypadají zajímavě, módně. Brýle jsou pro ně totéž jako třeba výrazné náušnice, čepice či spona do vlasů. Zkrátka, doplněk.

Kromě toho se dioptrické brýle staly předmětem velkého byznysu. Lidí, kteří mají potíže se zrakem, přibývá. Může za to mimo jiné fakt, že čím dál více času tráví koukáním do počítačů, mobilů, televizorů. Výsledkem je, že ještě nikdy nebyl tak obrovský výběr brýlových obrouček jako nyní. Od těch dostupných až po ty luxusní, drahé. Neplatí, že co je nejdražší, je vždy nejvhodnější a už vůbec bychom se neměli nechat v souvislosti s vybíráním brýlí ovlivnit módními trendy. Každému totiž sluší něco jiného. To, jak brýle na člověku vypadají, záleží na tvaru obličeje, na účesu, ale i na takových zdánlivě nesouvisejících věcech jako je styl mluvení, mimika, gestikulace. Zkrátka, některá žena vypadá v hranatých černých obroučkách jako přísná stará učitelka, jiná naopak jako úžasná femme fatale. A ty brýle mají obě úplně stejné. Nejdůležitější nakonec stejně vždy je dohoda s optikem a přesné změření, kolik dioptrií a jaký typ brýlí je vlastně pro každého nejvhodnější.

Dobrý optik se zajímá o to, jakým způsobem života žijeme, jak často a k jakým účelům brýle potřebujeme, zda sportujeme, zda hodně sedíme u počítače a podobně. Takže, všichni ti, kteří musejí nosit brýle, by si měli říct, že žijí v nejvhodnější době. Nikdy dříve nebyly takové možnosti vybrat si ty vhodné a navíc slušivé.

Pokud tedy někdo nechce brát brýle pouze jako nutné zlo, tady je malá inspirace, že dámám středního a vyššího věku mohou brýle slušet  opravdu mimořádně.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%