Výlet do Opárenského údolí
Foto: autorka

Výlet do Opárenského údolí

20. 3. 2017

Vypravili jsme se na náš první předjarní výlet  do Opárenského údolí. Je to nenáročný výšlap v Českém středohoří pod svahem vrchu Lovoše. Údolím protéká Milešovský potok, podél kterého se nabízí přes 5 km dlouhá příjemná a nenáročná procházka. Úbočím vede lokální železniční trať, spojující města Lovosice a Teplice. Dříve zde stávalo několik mlýnů. Nad Opárnem se tyčí zřícenina gotického hradu Opárno. Hrad pochází ze 14 století. Výhled moc velký není, kolem dokola jsou hodně vzrostlé stromy.

V Opárenském údolí je také letní tábor pro děti, zvaný Jordán. Rekreační areál je velmi dobře vybavený pro sport. Údolí je hojně využíváno pro cykloturistiku, je oblíbeným výletním místem pro rodiny s dětmi i pro turisty jakéhokoliv věku. V horní části Opárenského údolí jsou k vidění mohutné překlenovací oblouky dálnice D8 a most je dlouhý 275 metrů. Větší už je jen Podolský most přes Orlík.

Mystinka a Milinka byly nadšené, běhaly na volno, v pátek dopoledne v údolí nebylo tolik výletníků, a tak jsme si užívali krásný klídek a ničím nerušenou procházku. Nahlédli jsme do nádherně opraveného Opárenského mlýna. Ten je opraven z financí EU a slouží jako  environmentální středisko, je možno se tam i ubytovat a jeho součástí je i malé muzeum. V Černodolském mlýně  jsme si dali vynikající palačinky s borůvkami a šlehačkou, zapili Plzní (já jen dva loky) a šli na hrad. Mystina je jak vítr, a než jsme tam došli, tak lítala po rozbořeném cimbuří jako akrobatka. Z hradu jsme došli do vesnice k autu a to už ji přešel temperament, musela jsem ji vysadit do auta. I s kinedrylem ještě špatně snáší jízdu .

I když už jsme na těchto místech byli mnohokrát – sami, s dětmi i vnoučaty, pořád se sem moc rádi vracíme. A kam jsem jen dala tu turistickou vizitku? Lovoš jsme nechali na příště.

 

 

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.