Kuřácké ejchuchu i ouvej
Ilustrační foto: ingimage.com

Kuřácké ejchuchu i ouvej

15. 2. 2017

V České republice jsou v současnosti asi tři miliony kuřáků. Patří k národnímu folklóru posedět v hospodách, popít pivo, paňáky, pak si v téže místnosti a s radostí zapálit nějaký tabákový výrobek. Tím vším se uvolníme a do dalších dnů se poveselíme.

Menším zlem je teď povinnost vybavovat cigaretové krabičky odstrašujícími obrázky. Působí to ale opačně! Vystavené krabičky cigaret povznáší kuřáky k obdivu a chuti, některou si ihned zakoupit. Trafiky jsou teď vykrášlené těmito obrazy snad lépe, než Národní galerie Praha. Radost jen pohledět!

Za nesmyslné obrázky si kuřáci připlatí prý jen o dvě koruny více.

Některé obrázky na krabičkách cigaret se staly dokonce „podpultovým zbožím“. Nejpopulárnější je obrázek s dítětem, které má v dudlíku zapálenou cigaretu. Děcko se štěstím usmívá. Maminky a otcové si s chutí okamžitě zapálí!

Trapný je obrázek blondýny s krví na bílém kapesníku. Asi šla od zubaře, po vytržení zubu. Oblbování obyvatelstva!

Nelibý je obrázek děravého krku muže. Že by byl po operaci, po záškrtu?

Podivná je bílá dětská rakvička. To dítě asi začalo kouřit už na porodním sále, tak nedožilo ani tří let?!

Shnilý prst na noze je také prapodivný. Kouří se především snad ústy?! Proč tedy tenhle extrém?

Vyhnilý přední zub svědčí o hrozném lajdáctví občana. Stačí si ho nechat opravit bílou nástavbou, stále ještě za přijatelnou cenu.

V některých trafikách už to také začíná. Třeba ráno mi trafikantka tvrdí, že mou oblíbenou značku nemá, prý cigarety přivezou až odpoledne! Nechápu to?

Došel sem nesmyslný zákon „bruselských rádoby mudrců“, další to „euroblbost“! V restauracích se nebude smět kouřit od 1. června 2017. Tedy ještě dříve, než oslavíme 100 let od VŘSR!

Že by si pak návštěvníci chodili zapálit před hospody? Tím by prý ohrožovali a kazili kolemjdoucí školní mládež! Asi už pak budou hospody prázdné?!

Máme v republice dva nejslavnější kuřáky, prezidenta Zemana a senátora Kuberu.

Osobně se přichýlím k Miloši Zemanovi a jeho Hradčanům. On na nich prý protikuřácký zákon podepíše, prý ale jenom se zapálenou cigaretou v ústech!?

Obdobnou situaci zažil u Stalingradu i maršál Paulus. Prohrávající vojáci wehrmachtu se stahovali k jeho budově štábu, ke svému maršálovi.

Tak budeme asi moci kouřit jenom na Hradčanech…, možná i v některých kabinách záchodů. Pak nastoupí lynčování, snad od číšníků či „hajzbaby“? Brusel bude ale výsostně spokojený. Co si to Brusel dovoluje nařizovat, cizí zemi, ČR, s velmi přestárlým obyvatelstvem?!

Někteří naši občané, ti starší, nemohou uvolnit stolici bez cigarety! Dostanou snad od našich lékařů legitimaci pro povolení zakouřit si na veřejném záchodku, při jejich velké straně, jedinou cigaretu? Nebo dostanou vzhledem k vysokému věku výjimku, třeba i na ty dvě potřebné cigarety. Orazítkují jim to v Bruselu?

Od počátku kouření v Čechách uplynulo asi 300 let. Takže to musíme tak moc rychle zapomenout?                               

kouření
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%