Starý a nový rok
FOTO: autorka

Starý a nový rok

29. 12. 2016

Za chvíli nám starý rok srovná účty a řekne, co nám dal a vzal. Vzal nám zase kousek života, vzal nám kousek času. Nechceme se s tím smířit a chceme ten rok zadržet. On nám ale dal  lhůtu jenom roční a nechal nás s tím  časem naložit, jak uznáme za vhodné..Někdy jsme si neuměli toho času vážit, různě jsme s ním plýtvali a ne vždy jsme se k němu chovali dobře. A teď, když starý rok  odchází, je nám smutno. Čas se ale vrátit nedá a ani starý rok s tím nic neudělá. On totiž opravdu odchází.

Chtěli bychom to rychlé ubíhání času zpomalit, ale nový rok už se vtírá. Je mladý, živý a snaží se nám něco nabídnout. Skočí mezi nás a řekne :"Nepočítej roky, běhej, skákej, dělej všechno, dokud to jde. Já taky za chvíli odejdu a musím toho hodně stihnout". Nový rok je velmi snaživý. Je veselý a má radost. Chce pro nás udělat jenom to nejlepší. Se starým rokem se vůbec neloučí, nebude se přece zdržovat.

Starý rok ale neodchází smutně. Udělal pro nás, co mohl, a odpočinek si už zaslouží. Dívá se na nové, malé pachole a myslí si své. Ta dychtivost toho mládí je neuchopitelná. Starý rok tedy jen moudře pokývá hlavou a odchází. Podíváme se za ním, zdvihneme skleničku  a s novým rokem se přivítáme. Nebudeme tomu mládí házet klacky pod nohy a budeme se velmi snažit, aby s námi byl spokojený. On má ten čas také vyměřený. Bude tady jen rok, a tak dělejme, co můžeme, aby ten jeho i náš rok byl šťastný,

PS. Já vám přeji za sebe, aby ten váš rok byl velmi šťastný a také všechny roky příští.

Nový rok přání
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%