Plnění bobříka na chalupě aneb Jak sehnat chalupu na poslední chvíli
FOTO: autorka

Plnění bobříka na chalupě aneb Jak sehnat chalupu na poslední chvíli

3. 8. 2016

Samozřejmě nejprve navštívit webové stránky www.e-chalupy.cz a hledat, co je v daném termínu ještě volné. Bílenice u Žichovic - to zní dobře. Naše děti svou postpubertu trávily často u žichovických jezírek. Vandry a folkové koncerty pod širým nebem byly velmi oblíbené. Ostrůvky svobody v sešněrovaném světě strohých zákazů.

To jsme ještě netušili, jaký návrat do starých časů nás čeká. Bez televize a internetu, bez mobilního připojení (k hovorům se muselo vybíhat před branku). Zato s piánem, kytarou a bubínky, nerušeně s retro hudbou ve spoustě desek a cédéček. Úplné skvosty pro vzpomínky na léta minulá.

Majitel chalupy žil od svých mladých let v emigraci, a tak třeba na záchodě jsme vystrkovali zadek na obraz Gotwalda, Husák shlížel ze skříně a jeho podpis na dokumentu "Jménem republiky se odsuzuje....", se stává vtipným doplňkem všech těch nahrávek Queen, Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Boney M a Krylových písní, které zní chalupou. Celým obrovským objektem dýchá kamarádství a otevřená srdce. "...hajduly dajdy každý svou peřinu najdi .." zní z Nohavicovy ukolébavky. A co tu je postýlek ! Pro víc jak dvacet lidí. Ještě pod postelemi v rozlehlém podkroví jsou matrace pro všechny příležitosti. Za chalupou na stráni se pasou kravičky a stromy poskytují stín na houpačky a spací sítě. Ohniště ožije s večerem.

Nedaleko v Žihobci je koupaliště s hospůdkou a dobrým točeným pivem, kde je živo až do noci. V obci je zámek a na komíně cihelny vychovávají právě tři čápata. Nad koupalištěm jsou časté přelety, jak dospělí krmí a krmí hladové krky. Naštěstí žab a myší je v okolí hojnost.

Zámek i čapí rodinka jsou také v Žichovicích.  A zřícenina hradu Rabí se tyčí hned za řekou Otavou. Na dosah je i Sušice, kde se dobře nakupuje. Obchůdky v okolních vesnicích jsou ovšem  slušně zásobené a dokonce je zde i Večerka- vietnamský prodejce prodává i v noci.

Co však nejvíc vychválit? Jednoznačně líbeznou krajinu. Rána a západy slunce, vodní hladinu rybníků,pole, louky a nekonečné lesy. Bylo nám tam moc dobře.

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.