Kvetoucí okno z vlastních zdrojů
Ilustrace: pinterest.com

Kvetoucí okno z vlastních zdrojů

10. 6. 2016

Rubrika bydlení byla rozšířena o zahradu. V garsonce - posledním bydlení v Domě s pečovatelskou službou  nic upravovat nesmím, zahradu také nemám, ale jedna radost je jen moje: Okno plné květin, přestože žádné nekupuji.

Před 5i lety mi dcera dala několik semínek květiny Achimenes (bouloň, křivůtka) - česky Honzík. Protože je to trvalka a semínka se mi daří přes zimu uchovat, počet rostlin na jaře se zvyšuje, letos jsem se dopočítala 140 sazenic. Loni na podzim však zapracovala moje lenost - neroztřídila jsem semínka podle barev (4 druhy). Bude tedy překvapením pro ty, kteří již sazenice ode mne mají, jaká barva jim vykvete, ale stejně tak i pro mne. 

Prozatím nejdříve rozkvétají fialové (ostatní barvy i loni měly zpoždění). Pohled kvetoucím oknem do zeleně zahrady je mi odměnou za mnoho "jarní práce".  Na chodbu jsem též umístila květiny a asi před měsícem se - konečně- probudil zmijovec, bude opět 1 m vysoký. Ale letos překvapení: Současně s velkou rostlinou vyrostly  ve stejném květníku jeho 2 děti!  Zmijovec (11 r.) od podzimu velmi dlouho odpočíval, až jsem měla strach, že snad nevyklíčí. Ale už chápu příčinu: "Vyráběl ty děti" - tak potřeboval více času!

květiny zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.