Když se řekne nadčasovost
Iustrační fotografie: Pinterest.com

Když se řekne nadčasovost

19. 3. 2016

V tomto módním tématu si tentokrát dáme inspiraci poněkud netradiční. Inspiraci mladými děvčaty.

Starší dámy totiž často posuzují oblečení slovy: To je pro mladé, to se pro mě nehodí. Jistě, je dobré mít sebereflexi a schopnost poznat, že v šedesáti není úplně ideální vyrazit v růžovém tričku na ramínkách. Na druhé straně styl mnoha mladých dívek může být velkou inspirací. Protože mezi známými osobnostmi, které považuje současná mladá generace za takzvané módní ikony, je právě v této době hodně těch, které vyznávají nadčasový styl. To znamená styl, jaký sluší dvacetileté dívce stejně jako sedmdesátileté dámě.

Nevěříte? Ale ano, takové kusy oblečení existují a není vůbec těžké je v obchodech najít. Chce to jen občas prohlédnout si různé módní blogy mladých dívek, kvalitní zahraniční módní časopisy a ujasnit si, co si pod pojmem nadčasové oblečení vlastně představit. Nemyslet si, že móda určená mladým je jen pro ně.

Potíž je v tom, že pokud se někdo dříve narozený chce oblékat takzvaně mladistvě, často volí tu nejhorší cestu: Trička s nápisy, různé sportovně vyhlížející kalhoty, prudce barevné kousky. Ano, takhle část mládeže samozřejmě oblečená chodí. Ale vedle ní existuje spousta dívek a mladých žen, které k módě přistupují s citem a smyslem pro už zmíněnou nadčasovost.

Právě současné období tomuto milému trendu přeje. Slavné a bohaté ženy jsou na civilních fotkách často zachyceny v jednoduchých kombinacích. Vládnou jim šedé a béžové kabáty, černá saka, džíny, bílé tenisky. Takže si tentokrát netradičně prohlédněme fotografie mladých žen a zkusme se zamyslet, proč by podobně jako ony nemohly chodit oblečené i dámy po šedesátce. Jistě, nemusí. Ale můžou.

Třeba to bude inspirace, až zase jednou budeme bloudit obchodním centrem a míjet ty spousty obchodů se slovy: To je jen pro mladé.

 

 

móda
Hodnocení:
(3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%