A jak je to u Vás?
FOTO: autorka

A jak je to u Vás?

9. 3. 2016

Zřejmě se všichni shodneme na tom, že naše země je krásná, možná by byla o něco krásnější mít tak kousek mořského pobřeží. V současné době se mnozí z nás obávají toho, co zákonitě, přijde pokud se nezastaví příliv uprchlíků. Myslím, že slovo uprchlík je v tomto případě tak trochu mimo mísu. Ale o tomto celoevropském problému psát nechci. Budu se držet patřičně při zemi.

V únoru letošního roku jsme dvakrát cestovali vlakem kousek za Frýdek Místek, jeli jsme přes Krnov, Opavu, Ostravu. Zimní krajina za oknem byla zasmušilá, chyběla ji krása ladovské zimy. Kopce sněhu, které by zakryly obnažené keře a prosvětlily lesní mýtiny.

Nešlo si nevšimnout, že jsme národ, který si své země neváží. Kolem trati se všude válely odpadky, dokonce jsme v lese spatřili vyhozenou sedací soupravu. Možná někdo chtěl, aby si lesní zvěř pohověla. A nebo nikdy neslyšel o sběrném dvoru?

A těch pet lahví! To je prostě prokletí. Připadala jsem si jak někde na Balkánu. A to se chlubíme tím, že třídíme odpad. Kdo, když se tolik pet lahví valí v příkopech kolem cest, v lese, na louce nebo plave v řece?

Je smutné, že toto vidí děti, které si tak mohou myslet, že je to v pořádku. Však on to někdo zvedne a uklidí.

V naší obci je spousta kontejnerů na tříděný odpad. Celý rok „rychlá rota“ uklízí za nepořádné spoluobčany. A to se na ně někteří dívají pěkně svrchu.

Jak to máte Vy, zlobí Vás nepořádek, třídíte odpad?

 

 

 

 

 

glosa příroda životní prostředí
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.