S velkým šperkem neuděláme chybu
FOTO: pinterest.com

S velkým šperkem neuděláme chybu

17. 1. 2016

Obrovské prsteny, řady tězkých náramků, výrazné náhrdelníky. Vše ve stylu etno, také se mu nyní často říká bohémský. To je trend, který vyznává mnoho dam vyššího věku. Jde především o umělkyně, tedy herečky, výtvarnice, ženy s vlastním názorem. K nám, do Česka, tato móda příliš nepronikla. Bohužel nebo bohudík?

Mnohé dámy uvažují takto: Už nejsem mladá, tudíž na sebe nebudu upozorňovat ničím výrazným. Všechny ty obrovské cinkající ozdoby se hodí jen k mladým. Přece nebudu chodit ověšená jako vánoční stromek a výraznými šperky poutat pozornost k mému vrásčitému krku a rukám. A tak dále. Jenže stačí si prohlédnout fotografie v zahraničních společenských magazínech a člověka napadá: Co když je to právě naopak? Když si dá zralá žena malé náušničky a jemný zlatý řetízek s přívěskem, je z ní rázem tuctová usedlá paní. Ale když si k černému tričku a bílým kalhotám dá na krk obrovský náhrdelník z tyrkysů a na prst stejně ostře modrý gigantický prsten, je rázem nepřehlédnutelná. A světu vysílá signál: Umím si hrát, baví mě móda, mám svůj názor. Letošní trendy takovému stylu jednoznačně přejí, bohémská móda stále vládne světu.

Někdy je to pohyb na hraně. Některé ženy zkrátka nemají dar takzvaně vychytat, jaké šperky se k sobě a ke stylu oblečení hodí a výsledkem pak není uvolněný bohémský styl, ale nevkusný cirkus. Na druhé straně, když se to podaří, jde o nejvděčenějí styl, který se dá nosit v každém věku.

Takže je na každé dámě, jestli se rozhodne jít spíše cestou upjatých anglických lady v kostýmcích s jednoduchou nenápadnou řadou perliček kolem krku, nebo se inspiruje u žen rozevlátých, odvážných, chrastících spoustou výrazných ozdob. A pak samozřejmě vždy zůstane kategorie žen v jednoduchém minimalistickém spíše sportovním oblečení, které prostě nenosí šperky vůbec žádné. Je to jen otázka volby. Každopádně, ale není na škodu sem tam si nějaké ty fotografie zajímavých bohémských seniorek prohlédnout.

 

móda
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%