Tip na poslední adventní víkend: Drážďany
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Tip na poslední adventní víkend: Drážďany

16. 12. 2015

Vyrazte poslední předvánoční víkend na výlet do "Florencie na Labi", která leží ani ne hodinu jízdy od českých hranic. Vlakem z Prahy jste v Drážďanech za dvě a čtvrt hodinky pohodlným rychlíkem za necelé čtyři stovky, autobusem to vychází zhruba stejně. Severočeši jsou samozřejmě ve výhodě.

Saské Drážďany lákají v posledních letech stále více Čechů. Kromě památek a jednodenních výletů za nákupy se jejich rostoucí přízni těší také tradiční předvánoční trhy. Na ty i letos město vábí svou zimní reklamní kampaní, která se kromě Němců zaměřuje právě na obyvatele nedalekého Česka. Pro ně jsou o nadcházejících adventních víkendech připraveny posílené železniční spoje mezi Ústím nad Labem a saskou metropolí.

Od roku 2005 zaznamenávají Drážďany podle městských statistik každoročně dvouciferný procentuální nárůst českých návštěvníků. Nejvíce bývá čeština v Drážďanech slyšet právě na konci roku, kdy lákají na předvánoční nákupy a tradiční adventní trhy plné regionálních kulinářských specialit a dřevěných ozdob z Krušnohoří. Tím nejznámějším a údajně i nejstarším v celém Německu je Striezelmarkt (vánočkový trh), nabízející nepřeberné množství tradičních obdob českých vánoček – německých štol. A budete se možná divit, mnoho tamních prodejců umí obstojně česky.

Předvánoční Drážďany jsou zajímavé hlavně pro víkendové české turisty. Zejména pro ně budou k dispozici zvláštní vlaky na trase Ústí nad Labem-Drážďany vypravované o adventních víkendech. Každý adventní vlak má kapacitu asi 400 míst a už loni byly tyto spoje hojně využívány. Jízdenka na ně platí také jako lístek na městskou dopravu v Drážďanech i na tamní příměstské vlaky, jimiž si Češi mohou udělat výlet například do „porcelánové“ Míšně nebo na zámek Moritzburg, známý z pohádky Tři oříšky pro Popelku.

cestování Drážďany eurovíkendy naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.