Marinovaný sýr s česnekem a tymiánem

Marinovaný sýr s česnekem a tymiánem

11. 12. 2015

Zkuste si připravit pikantní sýr.

Budeme potřebovat:

1 paličku česneku, 1 sklenku panenského olivového oleje, 2 snítky tymiánu, sůl, kousky rozsekané feferonky červené, 2 zrající sýry (např.Hermelín)

Česnek očistíme, částečně rozmačkáme a opečeme na sucho. Přilijeme panenský olej, zahřejem asi na 40 st. Celsia. Vložíme snítky tymiánu a jen lehce osolíme. Nakrájený sýr na kostky dáme do ozdobné sklenice na uzávěr a zalijeme ochuceným olejem. Takto necháme při pokojové teplotě zrát asi 3 dny. Podáváme s nakrájenou ciabattou, můžeme podat i orestovanou hrušku, známé z Francie či Švýcarska.

K vínu výborná pochoutka. Dobrou chuť!

 

recepty
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.