Je libo něco na zahřátí? 
Horké mléko s rumem a skořicí

Je libo něco na zahřátí?
Horké mléko s rumem a skořicí

22. 10. 2015

Nastal pravý podzimní čas. Ráno se probouzíme za tmy, za oknem mlha nebo déšť. Z procházek se vracíme sice vyvětraní, ale zahnáni domů plískanicí. Nastal čas nostalgie, čas dlouhých večerů, čas ze všech stran útočících bacilů a virů. Na podzim a nebo v zimě se více zdržujeme ve svých domovech, a tak se můžeme věnovat delší čas vaření a úpravě jídel.

Podle čínské medicíny, která je prověřena staletími, se k podzimu hodí jídla déle vařená a k zimě zase jídla pečená. V této době hlubokých nocí a studených dnů bychom organismus měli ochraňovat pomocí zahřívajících jídel. Pojďme si tento čas zpříjemnit něčím dobrým. Začneme tak trochu polehoučku. Právě jsme přišli z podvečerní procházky, během níž se venku rozpršelo, na kafíčko je už pro nás pozdě, a tak si dáme něco jiného na zahřátí.

Horké mléka s rumem a skořicí

Budete potřebovat:

500 ml plnotučného mléka
2 lžíce hnědého cukru (nebo medu)
1 lžíci vanilkového cukru
80 ml rumu
kousek celé skořice
mletá skořice na ozdobu

Připravte si dva hrnky a nebo sklenice, do kterých nalijte horkou vodu, aby se prohřály. Mléko, cukr, vanilkový cukr a celou skořici vlejte do hrnce, promíchejte a přiveďte téměř k varu.

Horké mléko vyšlehejte do pěny, přidejte rum.Z hrnků (sklenic) vylejte horkou vodu a nalejte mléko s rumem, posypejte jemně skořicí.

Věděli jste, že ta voňavá skořice má i mnohé léčivé účinky? Její dlouhodobé užívání (pozor, ale ne víc než malou čajovou lžičku denně) působí blahodárně třeba na náš mozek, je bojovníkem proti virům, bakteriím a plísním, hlídá hladinu cukru v krvi, podporuje správnou činnost tlustého střeva a zažívání, odplavuje škodliviny z těla a také nadbytečné tuky, čímž pomáhá srdci a v neposlední řadě odstraňuje zápach z úst. Ale je toho daleko více.

Tak ať Vás mléko pořádně zahřeje!

 


recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%