Můj tip na dovolenou:
Když se řekne Španělsko

Můj tip na dovolenou:
Když se řekne Španělsko

5. 8. 2015

Když se řekne Španělsko, vybaví se člověku velká země - poloostrov, omývaný z východu přátelským Středozemním mořem, ze západu nezkrotným Atlantickým oceánem. Mezi těmito "dvěma vodami" kus země s dramatickými dějinami, sahajícími až k Maurům a jejich kultuře.

Velká a slavná města s královskými paláci, vznešenými katedrálami i nedobytnými pevnostmi, ale i malé vesničky v údolích a na úpatích hor. Rozlehlé zelené pahorkaté plochy, pomerančové a olivové háje. Jména zapsaná do dějin, i jména dávno zapomenutá a lidé odhodlaní, zachmuření, jiní nabití energií svých dávných zvyklostí a tanců.

Španělsko - Espaňa. Říše dobyvatelů a objevitelů. Také ji dostanete chuť objevit. Máte tisíc a jednu možnost. Je to velká země. Kde začít? Moře je pro Středoevropana přitažlivé. Lemuje možná 1500 km východního pobřeží. Od Costa Brava po Costa de Sol. Mezi "Divokým" na severu a "Slunečným" na jihu ještě několik různých pobřežních "charakterů". Můžete si vybrat, nebo je objevit na svých toulkách Španělskem všechny.

Dovezou vás tam četné cestovní kanceláře autobusem, což je zdlouhavé a únavné, je to přece jen nejméně 2000 km. Nebo dopraví letadlem na nejbližší letiště. Každá část pobřeží má svůj osobitý půvab, ale také své zázemí, více či méně vzdálené moři, kde můžete objevovat historii, kulturu, architekturu. Barcelona, Valencie, úplně dole Málaga a ještě jižněji město a země v jednom - Gibraltar. 

Jsem zastánkyní individuálního cestování a poznávání, proto bych dala přednost cestě automobilem. Jednu takovou cestu Španělskem už mám za sebou. Byla úžasná, často dobrodružná, náročná a nezapomenutelná. Vyžádala si měsíc času a sedm a půl tisíce najetých kilometrů.

S přibývajícími léty klesá odvaha a stoupá touha po pohodlí. Stan v kempu chcete vyměnit za měkkou postel a najeté kilometry proměníte rádi za "nicnedělání" na pláži. Řešení?
Kombinace letadla, půjčeného auta a pohodlného hotýlku či apartmánu.

Vše vám pomůže zajistit buď vybraná cestovní kancelář, nebo internet, kde si snadno zvolíte, zamluvíte a koupíte všechno, na co máte chuť. Volba internetem vás zaručeně přijde levněji a objednáte si skutečně to, co byste rádi. S CK je to určitě dražší, zato bez starostí a stresů, které vám tento druh cestování spolehlivě zajistí.

Naším letošním cílem byla Andalusie. Část země uložená mezi Středozemním mořem a Atlantikem, protkaná vysokými horami, zelená svými olivami a hlavně, hlavně zalitá sluncem. Proto se její pobřeží chlubí názvem Slunečné. Přistanete v Málaze a po třech hodinách cesty letadlem máte na dosah to sladké nicnedělání u moře a zároveň otevřenou cestu k výletům do míst, kudy se ubírala ta trochu tajuplná historie.

K tomu je zapotřebí dopravního prostředku. Buď využijete nabídky CK - výlety jsou dost drahé, každý kolem 80 Euro na osobu, nebo si zapůjčíte auto. Udělali jsme to druhé, a to už z pohodlí domova. Vybrané autíčko, pronajaté za cca 1800 Kč na tři dny, na nás čeká s plnou nádrží na letišti v Malaze. Cesta k výletům je otevřená. Stačí připojit GPS (vezeme s sebou), vzít do ruky mapu a nastartovat. Tak šťastnou cestu!

Bueno viaje!

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde


cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.