Můj tip na dovolenou:
Na Slovensko do Bojnice

Můj tip na dovolenou:
Na Slovensko do Bojnice

20. 7. 2015

V roce 2013, začátkem září, jsme se s naším klubem vypravili do slovenské Bojnice. Autobusový zájezd zajišťovala cestovní agentura Milan a Ivana Tvarohovi. Cesta autobusem nám rychle ubíhala, Milan, příjemný a milý představitel agentury, nás během cesty informoval, bavil, a za sedm hodin jsme byli na místě.  

Ubytováni jsme byli v hotelu Regia, hotel je staršího panelového typu, jaké se dříve stavěly pro rekreace. Ale umístěn na výborném místě, výhled přímo na romantický zámek a za několik minut chůze parkem jsme byli přímo v lázeňském komplexu. Když byl náš zájezd ubytován, čekala na nás paní Ivana a provedla nás krátce lázněmi, seznámila nás s největšími zajímavostmi Bojnic, popřála pěkný pobyt. Skutečně milé přivítání!

Ubytování dobré, pokoje slušně vybavené, snídaně typu švédského stolu, večeře - možnost vybrání z několika chodů.

Měli jsme program, výlety. Krásný byl výlet na Malou Fatru a výstup na Jánošíkove diery. Byl to poměrně náročný výšlap. Kdo nemohl, měl náhradní program. Lanovkou jsme poté vyjeli na vrchol a nádherné výhledy stály za to. Navštívili jsme také obec Čičmany, kde se nachází starobylá lidová architektura - malované srubové dřevěnice.

Bojnice je známá jako lázeňské a historické město, světoznámé svými termálními léčebnými prameny, v lázních se léčí nemoci pohybového a nervového ústrojí. My jsme mohli též dojít do termálních lázní, byly vyhrazeny časově  jak pro pacienty, tak pro běžné zájemce. Věřte, že teplá voda byla bezvadná, ale také dokázala unavit, když jsme to s délkou setrvání ve vodě přehnali. V lázeňském parku jsme potkali bývalého hokejistu Golonku a hned měl plno ctitelek kolem sebe a ochotně se s nimi nechal fotit. Inu, pořadný mužský!

Krásné byly večery, kdy ve většině lázeňských domů se tančilo, zpívalo, popíjelo, a to prosím každý den. I čardáš jsem si zatancovala!

V Bojnici se nachází nádherný romantický zámek, jehož historie sahá až do roku 1113. Kousek od zámku je ZOO, která patří mezi nejstarší na Slovensku.

Týden utekl jako voda a my odjížděli plni dojmů domů, maximálně spokojeni. Věřte, ráda bych se tam opět podívala. 

Slovensko je krásné a Bojnice úžasná!

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde
cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.