Pivní lázně, to byl zážitek!

Pivní lázně, to byl zážitek!

18. 7. 2015

Ach, moře piva! zasní se možná čas od času leckterý milovník zlatavého moku. Moře piva? Teda ne moře, moříčko. Teda ani moříčko ne, pouze vana. Ale přece jen - vana piva. Povytáhla jsem s úžasem obočí a poněkud svraštila čelo nad tou představou. Já, totální pivonepijec, když jsem mezi narozeninovými dárky objevila i Poukaz na pivní lázeň.

Všelijakými peripetiemi se nedostávalo času si tento dárek vybrat, a tak k jeho realizaci došlo skoro za rok.

Pivní lázně se nacházejí v Harrachově, na samém rozhraní Krkonoš a Jizerských hor. Zde je i nejstarší fungující sklárna na světě - sklo se v ní vyrábí už od roku 1712. A její nynější majitelé (Novosad & syn) se rozhodli rozšířit výrobu skla o výrobu piva - v areálu sklárny vybudovali minipivovar. Právě pivo se rozhodli využívat i jinak než vnitřně a zřídili při pivovaru pivní lázně.

Pivo má totiž na lidské tělo blahodárné účinky, specifikované takto: celé tělo se prohřeje, zmírní se celulitida, detoxikuje se organismus, zlepší se obranyschopnost těla, kůže dostane přírodní výživu, aktivuje se krevní oběh, z těla se odplaví škodlivé látky, tělo přijme vitamíny B, proteiny a sacharidy, zvláční a zregeneruje se pokožka, vylepší se pleť i vlasy, uvolněné tělo navodí i duševní rovnováhu. Omládnete! To vše jsem si přečetla na cedulce na dveřích a zazvonila.

Otevřela mi milá paní pivolázeňská, která mě uvedla do šatny a hned se mě ptala, jaké pivo si dám. Rozpačitě jsem odpověděla, že pivo nepiju. Osprchovaná jsem se omotala přiděleným prostěradlem a vstoupila do prostor pivních lázní. Odpočívárně s lůžky vévodí výčep a paní lázeňská mi hned s úsměvem hlásila, že mi připravila řezané, protože to je pro nepijáky. A pak mě zavedla do místnosti s vanou, nad kterou jsou dva kohoutky.

Z jednoho teče voda a z druhého vážně pivo. Do jedné lázně se takto připustí pět litrů světlého a pět litrů tmavého kvasnicového nefiltrovaného nepasterizovaného piva a ještě se přisype trocha chmele. Na stoleček - soudeček se postaví sklenice s pivem a račte se koupat. Vana oplývá i knoflíkem - bublinkovačem, měnícím lázeň prostou na lázeň vířivou. Jantarovou barvu moku ještě umocňuje žárovka, která jej ve vaně prosvěcuje. Po 30 minutách blaženého cachtání v pivečku mě paní lázeňská vyhnala odpočívat na lůžko. Pěkně mě zabalila a donesla další sklenici řezaného. Odpočinek trval dalších 30 minut. Usnula jsem.

Za sebe musím říci, že to byl zážitek vesrkze příjemný a světe div se, já jsem vypila i ta dvě přidělená piva a docela mi i chutnala! Zážitek je možné ještě umocnit následnou masáží.

V pivních lázních mají i dvě veliké dvojité vany, kde se v naprostém soukromí dá strávit pěkná chvilka s partnerem.

V areálu se kromě sklárny a minipivovaru nachází i hotel a restaurace, ve které můžete posedět a přes prosklenou stěnu pozorovat skláře při práci. Ve sklárně se rovněž za plného provozu konají exkurze, je zde i firemní prodejna skla i piva.

Mimoto Harrachov je známé krkonošské středisko, takže o další zábavu zde není nouze. Krátká je vycházka ke skokanským můstkům, které svou impozantností budí respekt, vyjet se dá lanovkou na Čertovu horu, udělat si vycházku k Mumlavskému vodopádu nebo samozřejmě nepřeberně turistických výšlapů. Cestou do Harrachova se nezapomeňte zastavit v Tanvaldu a nad vchodem kina si prohlédnout sochu Járy Cimrmana.

 

P.S.: Více informací najdete zde: http://sklarnaharrachov.cz/lazne

lázně naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%